Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Työhyvinvoinnin johtaminen on nykyisessä kiivastahtisessa ja muuttuvassa työelämässä ajankohtaisempaa ja tärkeämpää kuin koskaan. Työelämän moninaiset muutokset tuovat haasteita koko työyhteisön hyvinvoinnille sekä sen edistämiseen ja kehittämiseen. Tämä edellyttää työpaikoilta työhyvinvoinnin johtamiseen panostamista.

Itä-Suomen yliopiston, Työterveyslaitoksen ja Pohjois-Savon Liikunnan toteuttamassa ja ESR:n rahoittamassa ELVO – Elinvoimaa organisaatioihin -hankkeessa kehitetään ja tutkitaan eri-ikäisten työhyvinvointia ja työhyvinvointijohtamista.

Keskiössä ovat osallistuvien yritysten tarpeet. Osallistuvia yrityksiä on kahdeksan. Lisäksi mukana ovat pienet yrittäjät Savon Yrittäjien kautta.  Hankkeessa mukana olevat yritykset ovat kehittämässä työhyvinvointijohtamistaan yhdessä Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden kanssa.

Kehitettävillä työhyvinvointijohtamisen malleilla ja käytänteillä tavoitellaan johdettua strategista hyvinvointia, joka pohjautuu organisaation toiminnan tuloksellisuuteen ja hyvinvoivaan henkilöstöön. Lopputuloksena eri organisaatioiden caseista syntyy työhyvinvointijohtamisen malli yhteistyössä hankkeen osatoteuttajien kanssa.

Hyvin suunnitellut ja toteutetut työhyvinvointia lisäävät toimenpiteet voivat olla taloudellisesti hyvin kannattavia. Saatu hyöty on tutkimusten mukaan keskimäärin kuusinkertainen panostuksiin nähden. Elinvoimaa organisaatioon -hankkeen tavoitteena on saada hankkeen kohdeorganisaatioista tuottavampia ja hyvinvoivempia.

Vastaa