Piispa emeritus Eero Huovinen

Samalla kun Suomi juhlii 100-vuotista taivaltaan, tulee Martti Lutherin teesien julkaisemisesta kuluneeksi 500 vuotta. Reformaation juhlavuoden teemana on Armoa 2017!

Osana merkkivuoden tapahtumien sarjaa järjestettiin Kuopion Alavan seurakunnassa juhlavuoden teemaan liittyvä luentosarja. Yksi luennoitsijoista oli piispa emeritus Eero Huovinen, joka pohti omassa puheenvuorossaan hyvän saarnan edellytyksiä ja sitä miten Martti Luther neuvoisi tänään saarnaamaan.

Huovinen nostaa esiin neljä Lutherille merkityksellistä seikkaa, joiden Huovinen itse uskoo vaikuttaneen Lutherin omiin saarnoihin sekä neuvoihin niin saarnaamisen kuin saarnojen kuuntelemisenkin näkökulmasta.

Huovinen listaa neljä teesiä:

1. Rakata kuulijoitasi

2. Saarnaa Sanaa

3. Muista märehtiä

4. Ole yksinkertainen

– Nämä eivät ole vain papeille ja saarnaajille tarkoitettuja ohjeita. Ne ovat myös saarnan kuulijalle tärkeitä asioita, Huovinen huomauttaa.

Kuinka saarnaajan tulisi siis ottaa kuulijat huomioon, ja kuinka kuulijan pitäisi ottaa saarna vastaan? Kuuntele Huovisen luento:

kuunteleKesto: 26’58”

Kun olet kuunnellut edellä olevan Huovisen luennon äänitallenteen, voit käynnistää tilaisuudessa nähdyn videopätkän alla olevasta ruudusta:

Jatka videon jälkeen takaisin Huovisen luentoon:

kuunteleKesto: 14’49”

Katso lopuksi vielä viimeinen tilaisuudessa esitetty videopätkä:

 

 

Huovisen puheenvuoro on taltioitu Alavan kirkosssa 19.3.2017. Sarjan seuraava luento julkaistaan elokuussa 2017, tuolloin dosentti Pauli Annalan otsikkona on ”Pehmeä lasku reformaatioon”.

 

JÄTÄ VASTAUS