Voiko tabletti korvata lyijykynän ja oppikirjan?

Anne Heikkinen - 14.11.2013 - 15:00:49

Tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet ovat nykypäivän koululaisille lähes yhtä tärkeitä ja tuttuja oppimisen välineitä kuin lyijykynä, kirja ja pyyhekumi. Yhtä lailla opettajavetoinen luento-opetus on saanut rinnalleen oppilaiden omaehtoista projektimaista oppimista.

Kuva: Itä-Suomen yliopistoFM Ilkka Jormanainen on selvitellyt opettajan roolia ja opetuksen tukemista uusissa, moderneissa oppimisympäristöissä. Hän toteaa, että paljon hyvää on jo tapahtunut ja tapahtumassa koulujen tieto- ja viestintätekniikan opetuksen tiimoilta, mutta pulmiakin on.

– Koulut investoivat isoja summia ja tehdään isoja laitehankintoja, mutta pedagogiikka ei ole aina ihan pysynyt perässä tässä asiassa. Muutos lähtee koulutuksen kautta, että opettajat saadaan ajan tasalle. 

Jormanaisen väitöstutkimuksessa kehitettiin tietokonepohjaisiin oppimisympäristöihin liitettävä tiedonlouhintamenetelmä opettajan avuksi. Menetelmä on osoittautunut tehokkaaksi erityisesti robotiikka-oppimisympäristöissä, mutta se on sovellettavissa myös muihin modernia teknologiaa hyödyntäviin ympäristöihin.

Kuuntele Jormanaisen haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 21'36"

 

FM Ilkka Jormanaisen väitöstutkimus Opettajien työn tukeminen hankalasti ennakoitavissa robotiikka-oppimisympäristöissä tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 20.9.2013.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi. A
Kuva CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Footer