Aspekti 26.2.2017

    Jaa Facebookissa
    Tweettaa Twitterissä

    Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 26.2.2017 ja uusinta maanantaina 27.1.2017. Huom! Muuttuneet lähetysajat, Aspekti sunnuntaisin klo 22.05 ja maanantaisin klo 20.00 alkaen.

    Automaatio ja robotiikka ovat tuttuja juttuja vaikkapa tehdastyössä, mutta terveydenhuollon piirissä aihe on varsin uusi. Tulevaisuudessa roboteilla voidaan korvata likaisia ja yksitoikkoisia töitä, toisaalta hoivarobotti voi avustaa vanhusta vaikkapa sängystä ylös tai lämmittää kotona asuvan muistisairaan ruoka-annoksen. Humanoidirobotti puolestaan innostaa lapsiryhmää liikkumaan.

    Ihminen kaipaa yhteyttä toiseen ihmiseen. Ilman näitä yhteyksiä, joskus niiden kanssakin, koemme itsemme yksinäisiksi. Mutta mitä terveys- ja hyvinvointivaikutuksia yksinäisyydellä on? Onko yksinäisyys yksilön vai yhteiskunnan vika tai ongelma, vaiko molempien? Professori Juho Saari puhui Ikääntyvien yliopistossa yksinäisyydestä ja onnettomuudesta.

    Pienitaajuisten magneettikenttien lähteitä ovat esimerkiksi erilaiset kodin sähkölaitteet tai sähkölinjat ja sähkökaapelit. Viime vuosina käyttöön on tullut entistä enemmän myös sähkölaitteita, kuten induktioliesiä ja varashälytinlaitteita, jotka lisäävät altistumista välitaajuisille magneettikentille. Mitä tästä voi seurata?

    Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

    kuunteleKesto 60’00”

    Lisää Aspekteja (kantti.net)

    Yle Puhe

    Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

    JÄTÄ VASTAUS