Aspekti 18.6.2017

    Jaa Facebookissa
    Tweettaa Twitterissä

    Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 18.6.2017 ja uusinta maanantaina 19.6.2017.

    Etanoli ja nikotiini kulkeutuvat helposti istukan läpi ja tuoreen tutkimuksen mukaan ne ovat yhdessä myrkyllisempiä kuin erikseen. Tutkimusmenetelmänä käytettiin istukkaperfuusiota, jossa synnyttäjän luovuttaman istukkakudoksen toimintaa pidetään yllä keinotekoisen verenkierron avulla.

    Mitä eu­roop­pa­lai­suus tar­koit­taa – min­kä­lais­ten ar­vo­jen ja ide­aa­lien va­raan se on ra­ken­tu­nut, kuin­ka uni­ver­saa­le­ja nuo ar­vot ovat, mikä yli­pää­tään on Eu­roo­pan idea? Näitä teemoja käsiteltiin kevään Filosofiakahviloissa. Kevätkauden ensimmäisenä vieraana Filosofiakahvilaan saapui Itä-Suomen yliopiston yleisen historian professori Jukka Korpela, joka pohti omassa alustuksessaan moniarvoisuuden itärajan paikkaa. Missä ajallisessa pisteessä länsi erosi idästä, ja minne raja voidaan maantieteellisesti vetää? Löytyykö erottavaa rajaa?

    Mikromuovit ovat nousseet laajalti tietoisuuteemme viimeisen vuoden aikana. Mikromuoveista puhuttiin viime syksynä myös Tutkijoiden yössä Kuopiossa.
    Miten ja millaisia muovityyppejä kulkeutuu vesistöihimme? Onko vaikutuksista tietoa?

    Potilasturvallisuus ja erityisesti lääkehoidon turvallisuus ovat olleet tapetilla vuosituhannen vaihteesta lähtien, sillä lääkehoidon vaara- ja haittatapahtumat ovat sairaaloissa yleisiä. Lääkehoidon oppimisen menetelmiä tutkinut TtM Suvi Aura toteaa, että lääkehoidon oikein toteuttaminen on välttämätöntä ja näin ollen sekä osaamisen arviointi että opetus- ja oppimismenetelmien arviointi ja kehittäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä.

    Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

    kuunteleKesto 60’00”

    Lisää Aspekteja (kantti.net)

    Yle Puhe

    Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

    JÄTÄ VASTAUS