Aspekti 10.9.2017

    Jaa Facebookissa
    Tweettaa Twitterissä

    Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 10.9.2017 ja uusinta maanantaina 11.9.2017.

    FM Hanna Leppänen tutki väitöstutkimuksessaan mikrobialtistusta erilaisissa sisäympäristöissä.

    – Kotien mikrobipitoisuuksiin vaikuttivat näkyvä home eli kosteus- tai homevaurio, myös tulisijan käyttö nosti sienipitoisuuksia. Bakteeripitoisuuksia nostivat maatilatekijät eli lietepeltojen läheisyys ja eläinten lukumäärä.

    Viidennes suomalaisista kokee itsensä yksinäisiksi. Syvemmin tarkastelemalla havaitaan, että noin viisi prosenttia suomalaisista on minuudeltaan yksinäisiä. Hyvinvointisosiologian professori Juho Saari puhui suomalaisten yksinäisyydestä Café Smartissa.

    Ruokailu on meistä monille hyvin sosiaalinen tapahtuma. Mutta millainen on yksinäisyyden ja syömisen yhteys? Näitä asioita käsitteli Kuopiossa järjestetyssä Café Smartissa kliinisen ravitsemustieteen yliopistonlehtori Leila Karhunen.

    – Hortoilu on hauskaa, se on hyvää liikuntaa ja niistä tehtävät ruuat on erinomaisia. Toisaalta villivihannekset ovat terveellisempiä ja ravinnerikkaampia kuin esimerkiksi viljellyt salaatit, luettelee luontopedagogi Mari Wikholm. Kuuntele vinkit kuinka hyödyntää piharatamon jo puutuneet lehdet jalkakylpyyn tai miten polttelevista nokkosista saa loihdittua maistuvia nokkoslettuja.

    Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

    kuunteleKesto 60’00”

    Lisää Aspekteja (kantti.net)

    Yle Puhe

    Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

    JÄTÄ VASTAUS