Aspekti 19.5.2018

    Jaa Facebookissa
    Tweettaa Twitterissä

    Aspekti Yle Puheella lauantaina 19.5.2018 ja uusinta sunnuntaina 20.5.2018.

    Mikä on lapsuuden elintapojen, biologisten ja psykologisten riskitekijöiden sekä perimän merkitys sairastumisriskiin aikuisena? Tätä selvitetään Lasten sepelvaltimotaudin riskitekijät eli LASERI-tutkimuksessa, joka on väestöön perustuva seurantatutkimus sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöistä.

    Viidennes suomalaisista kokee itsensä yksinäisiksi. Syvemmin tarkastelemalla havaitaan, että noin viisi prosenttia suomalaisista on minuudeltaan yksinäisiä. Hyvinvointisosiologian professori Juho Saari puhui suomalaisten yksinäisyydestä Café Smartissa.

    Ruokailu on meistä monille hyvin sosiaalinen tapahtuma. Mutta millainen on yksinäisyyden ja syömisen yhteys? Näitä asioita käsitteli huhtikuussa Kuopiossa järjestetyssä Café Smartissa kliinisen ravitsemustieteen yliopistonlehtori Leila Karhunen.

    Sairaalaklovni on ilon puolustaja.
    – Olemme sairaalassa lasta, nuorta, vanhempia ja henkilökuntaa varten. Se ilo on se merkityksellinen juttu, ei välttämättä edes nauru, vaan ilo. Se on kaiken perusta ja on hienoa saada puolustaa ja tuottaa sitä, kuvailee sairaalaklovnin työtä KukkaPutki Hetkinen eli sairaalaklovni Sirpa Taivainen-Ilmola.

    Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

    kuunteleKesto 60’00”

    Lisää Aspekteja (kantti.net)

    Yle Puhe

    Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

    Vastaa