LUMAlla Suomi nousuun?

Apulaisprofessori Pekka Hirvonen

Metsäteollisuus ja it, näillä Suomi on nostettu maailmankartalle. Mutta millä pidetään huoli kilpailukyvystämme myös jatkossa? Luonnontieteillä, matematiikalla ja teknologiaosaamisella, arvellaan LUMA-keskus Suomi -verkostossa, jonka puitteissa eri puolilla Suomea tehdään työtä lasten ja nuorten luonnontiede- ja matematiikkaosaamisen vahvistamiseksi.

Taustalla on LUMA-SUOMI-ohjelma, jonka tavoitteena on lisätä 6–16-vuotiaiden lasten ja nuorten motivaatiota opiskella luonnontieteitä ja matematiikkaa sekä uudistaa näiden aineiden opetusta.

– Lapset eivät jostain syystä ole riittävän kiinnostuneita näistä aineista. Meillä on tulossa uusia tuloksia vuoden parin sisällä ja siellä on selkeitä merkkejä siitä, että myös osaamisen taso on menossa alaspäin esimerkiksi matematiikassa. Tähän pyritään reagoimaan LUMA-toiminnalla, toteaa LUMA-keskus Suomen johtokunnan puheenjohtaja, apulaisprofessori Pekka Hirvonen Itä-Suomen yliopistosta.

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto: 15’53”

Vastaa