Yliopistopuolella yrittäjyys tuntuu aika kaukaiselta ajatukselta. Jos siihen haluaa perehtyä, niin paljon pitää itse ottaa selvää.

Ammattikorkeakoulupuolella etenkin tuotantotaloudessa usein suuntaudutaan yrittäjyyteen. Opintosuunnitelmassakin on yrittäjyyteen liittyvä kurssi.

Näin tuumaavat yrittäjyydestä Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva Tuukka Peltomäki sekä Mikael Laurila, jonka opinahjo on Savonia-ammattikorkeakoulu. He ovat mukana Nuori Yrittäjyys Ry:n Start Up – ohjelmassa, joka vie yrittäjyysoppia korkea-asteelle.

Ideana on, että nuoret pistävät pystyyn oman liikeideansa ja kokeilevat sitä käytännössä yhden lukuvuoden ajan. Harjoitusyritys toimii oikeilla markkinoilla ja oikealla rahalla.

Tuukka Peltomäen ja Mikael Laurilan yritysidea vuokrattavasta paljun ja saunan yhdistävästä kylpykärrystä oli jo hautumassa ennen NY Start Up – ohjelmaan lähtemistä, mutta oppi ja tieto yritystoiminnan käynnistämisestä ja käytännöistä on otettu ilolla vastaan.

– Harjoitusyritykselle lähtökohtana oli, että se ei saa olla aikaan ja paikkaan sidottua toimintaa. Tavoitteena on, että yritys tuottaa sen verran, että se tuo lisäbudjettia opiskelijan arkeen, opiskelijat kertovat.

kuuntele Kesto: 9’28”

 

Nuori Yrittäjyys Ry:n Start Upeista netissä:

Vastaa