Draama vahvistaa vuorovaikutus- ja tunnetaitoja

Draamakasvattaja Anni Marin työskentelee laboratoriossa, jossa tutkitaan millaisia me olemme ja kuinka me toimimme toistemme kanssa. Annin laboratoriossa ideoidaan, kokeillaan, eläydytään ja havainnoidaan millaista on olla ihminen ihmiselle. Nämä vuorovaikutus- ja tunnetaitojen laboratoriot sijaitsevat aivan tavallisissa koululuokissa, tavallisten koululaisten keskellä, jonne draamakasvattaja on kutsuttu.

Draaman taika näkyy ja kuuluu kouluissa entistäkin vahvemmin uusien opetussuunnitelmien myötä. Näin on erityisesti Kuopiossa, joka on palkannut draamakasvattajan vakituiseen tehtävään nuorten ja lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittämistehtäviin.

– Draamaharjoitusten tavoitteena on oppia tunnistamaan tekojen merkitys ja mahdollisuudet muutokseen sekä kohtaamaan niin ikään itsensä kuin muutkin lempeässä valossa, Anni Marin kuvaa.

Draama haastaa osallistujansa astumaan epämukavuusalueelle, heittäytymään rooleihin ja improvisoimaan.
– Siinä ollaan niin irti normaaleista rooleista, joihin on totuttu. Draamassa kaikki on mahdollista ja kaikki on oikein, voi kokeilla eri näkökulmia ja olla jotain muuta kun on.

Kuuntele lisää:

KuunteleKesto: 18’30”

Katso myös:

Kiitos kaveruudelle – vuorovaikutus- ja tunnetaitojen ohjaajan käsikirja

Vastaa