Ammatillisen koulutuksen lukuvuosi alkaa ennätyslukemissa

Anne Heikkinen - 12.8.2010 - 13:30:13

Ammatilliseen koulutuksen suosio on kasvanut kohisten viime vuosina. Toisen asteen koulutukseen on lisätty yli 11 000 aloituspaikkaa, mutta sekään ei tunnu riittävän. Myös Savon ammatti- aikuisopistossa kuluva syksy alkaa ennätyksiä rikkoen: oppilaitoksessa on opiskelijoita enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Vetovoima on erittäin hyvä. Joudumme jo sanomaan, että lisäpaikkoja ei ole tarjolla kaikille, jotka jälkihaun kautta haluaisivat opiskelemaan. Yksittäisiä hajapaikkoja kannattaa toki vielä kysyä, toteaa kuntayhtymän johtaja Markku Rissanen Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

Yhden Suomen suurimman toisen asteen ammatillista opetusta tarjoavan oppilaitoksen lukuvuosi alkaa ennätyslukemissa. Pulpetteja täyttää 2200 uutta opiskelijaa ja kokonaisopiskelijamäärä nousee 6100 opiskelijaan.

Nuorten ammatillista perusopetusta on lisätty voimakkaasti viime vuosina. Lisäpaikkoja tarvitaan edelleen, jos kaikille peruskoulun päättäville halutaan varmistaa koulutuspaikka. Mutta miten yli 11000 uuden aloituspaikan lisääminen näkyy oppilaitosten arjessa?
– Kyllä meidän on koko ajan pidettävä huoli siitä, että pystymme turvaamaan opetuksen laadun. Opettajista ei ole vielä ollut pulaa ja tilatkin ovat riittäneet. Uusia opettajia on rekrytoitu lisää, mutta kyllä lisäpaikat väkisin kasvattavat ryhmäkokoja, Rissanen tiivistää.

Ongelmia saattaa tulla vastaan myös työssäoppimispaikkojen riittävyydestä.
– Etenkin sosiaali- ja terveysalalla raja on jo vastassa ja työssäoppimispaikkoja on vaikea löytää. Tällä alalla tilanne on hankalin, mutta toivottavasti tästä selvitään.

Ammatillisen koulutuksen vetovoima on lisääntynyt sekä aloituspaikkojen lisäämisen että koulutuksen imagon uudistumisen myötä.
– Meillä vetovoiman kasvu on näkynyt jo noin kuusi vuotta. Suurin hyppäys tapahtui, kun tutkinnon perusteet uudistuivat noin kolme vuotta sitten. Myös tietoisuus siitä, että täältä voi jatkaa myös korkea-asteelle, on lisääntynyt, Markku Rissanen kertoo.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
5 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer