Kiina-yhteistyöhön 31 000 euroa

Kimmo Salvén - 26.11.2012 - 17:33:09

Korkeakoulujen arviointineuvosto (KKA) on päättänyt työvaliokunnan arvioinnin perusteella rahoittaa seitsemää korkeakoulujen benchmarking-hanketta. 35 hakijasta suurimman tuen, 31 000 euroa, sai Savonia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston benchmarking-hanke: Strateginen Kiina-yhteistyö - kansainvälistymisen menestystekijät.

Benchmarking-hankkeessa keskitytään ensisijaisesti kolmeen teemaan, joita ovat aidosti kansainvälinen korkeakouluyhteisö, korkeakoulujen laadun ja vetovoiman lisääminen, sekä osaamisen viennin edistäminen.

Hankkeessa haetaan uusia toimintatapoja ja malleja mm. kansainvälisiin henkilöstö- ja opiskelijavaihtoihin, kaksoistutkintojen sekä opetussuunnitelmien ja englanninkielisten tutkintojen kehittämiseen sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaan ja koulutusvientiin.

 

Maailmanlaajuisesti merkittävä kumppani

Fudanin yliopisto on merkittävin Shanghain yliopistoista ja toimintamallien benchmarkaus Fudanista edistää merkittävästi Kuopion alueen kehittämistä ja korkeakoulujen kansainvälistämistä.
Yliopisto on ranking listauksissa Kiinan 2-4 parhaan yliopiston joukossa. Maailmanlaajuisesti Fudan on ollut useissa ranking-listauksissa maailman 100 parhaan yliopiston joukossa.

Muista kiinalaisista yliopistoista poiketen Fudanissa on ollut ulkomaisia opiskelijoita 1950-luvulta alkaen ja sieltä on valmistunut yli 10 000 ulkomaista opiskelijaa yli 100 eri maasta. Uusien toimintatapojen bencmarking Kiinasta on hyvin perusteltua, sillä Kiina on panostanut voimakkaasti viime vuosina korkeakouluopetuksen kehittämiseen ja laatuun.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 19 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer