Savon koulutuskuntayhtymä liittyy Yrityskylän tukijoukkoihin

Kimmo Salvén - 2.10.2015 - 12:26:35

Savon koulutuskuntayhtymä on liittynyt Yrityskylä Itä-Suomen tukijoukkoihin.  Lokakuussa käynnistyvään Yrityskylä Itä-Suomeen rakennetaan Savon koulutuskuntayhtymän toimintaa simuloiva pienoisyritys, jota kuudesluokkalaiset pyörittävät seuraavan kolmen vuoden ajan. Yrityskylä Itä-Suomi toteutetaan tiivisti yhteistyössä Kuopion kaupungin ja alueellisesti merkittävien yritysten kanssa.

Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) koordinoima Yrityskylä on kuudesluokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus. Kokonaisuus huipentuu vierailuun Yrityskylä-oppimisympäristössä, joka simuloi suomalaista yhteiskuntaa.

Oppimisympäristö on pienoiskaupunki, ja oppilaat työskentelevät siellä omissa yrityksissään ja ammateissaan suorittaen heille ennalta käsikirjoitettuja työtehtäviä. He saavat tekemästään työstä palkkaa ja toimivat päivän aikana kuluttajina ja kansalaisina osana yhteiskuntaa. Yrityskylän yritykset ovat oikeita Suomessa toimivia yrityksiä.

Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden suorittaa lukuvuosittain noin 70 prosenttia kuudesluokkalaisista eli 40 000 oppilasta. Alueelliset kylät toimivat kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla. Yrityskylä on palkittu vuonna 2014 maailman parhaana opetuskonseptina World Innovation Summit For Education -kilpailussa.

Toimintaa Itä-Suomessa tukevat Savon koulutuskuntayhtymän lisäksi Itä-Suomen alueen kunnat ja kaupungit, Saastamoisen säätiö, Olvi-säätiö, Pohjois-Savon OP-liitto, Kesko Itä-Suomi, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon Sanomat, Savon Voima, Savon Sellu, Jätekukko, Mediateko, Talentree, DataGroup, Hairlekiini, Savon Yrittäjät, Savon Koulutuskuntayhtymä, Terveystalo, YIT Rakennus, Martela, Samsung Suomi, Talonrakennusteollisuus, STEK, Suomen Metsäsäätiö, Metsämiesten Säätiö, John Deere ja Genelec.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
4 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer