SciFest-tiedefestivaaliin ennätysmäärä uusia työpajoja

Kimmo Salvén - 27.4.2016 - 11:48:03

Kymmenettä kertaa järjestettävä Suomen suurin tiedetapahtuma SciFest vyöryttää Joensuu Areenalle ennätysmäärän uusia työpajoja 12.–14. toukokuuta. Yli neljännes tapahtuman yli 70 työpajasta on uusien järjestäjien vetämiä. SciFestin2016 tarjonta onkin edellisvuotista kattavampi.

– Uusia toimijoita on mukana mukava määrä. Oli hienoa huomata, että pajojen kokonaismäärä ja samalla SciFestin tarjonta lisääntyivät viime vuotisesta, Joensuun tiedeseuran toiminnanjohtaja Pauliina Korhonen iloitsee.

Tänä vuonna tiedetapahtumaan rantautuu muun muassa huippusuosittu huonepakopeli. Science Escape -pelissä tutkijaryhmän on paettava suljetusta rakennuksesta ja estettävä ympäristökatastrofi. Muita uutuuksia ovat muun muassa tiedekeskus Pilkkeen Metsäpeliluola ja kanadalaisen Concordian yliopiston vetämä äänimaisemakävely.

 

Yrittäjyys ja metsäbiotalous vahvasti esillä

Vuoden 2016 festivaalin teemana on ”Pallo riittää”. Teeman hengen mukaisesti ohjelmassa korostuu muun muassa metsäbiotalous. Myös yrittäjyys on vahvasti mukana festivaalin ohjelmistossa.

Ensimmäistä kertaa SciFestissa nähdään Karhunpesä-yrittäjyyskilpailu, jossa yritysmaailman johtajat sparraavat nuorten yritysideoita. Nuoria innostetaan yrittäjyyteen myös Kohtaamossa, jossa he pääsevät tapaamaan eri alojen yrittäjiä ja tutustumaan yrittäjyyteen.

Metsäbiotalouteen pääsee tutustumaan useissa työpajoissa, joissa syvennytään muun muassa tulevaisuuden energiaratkaisuihin ja biokaasun tuotantoon. Lisäksi Karelia-ammattikoulu tuo SciFestiin oman siirrettävän, puupellettiä hyödyntävän, voimalaitoksen, jolla tuotetaan osa tiedetapahtumassa käytettävästä energiasta.

SciFest on kaikille avoin tapahtuma, joka tarjoilee runsaasti työpajoja ja ohjelmaa. Osa pajoista vaatii ennakkoilmoittautumisen, mutta suureen osaan pajoista pääsee mukaan ilman varausta. Kolmipäiväisestä tiedefestivaalista löytyy elämyksiä ja koettavaa kaikenikäisille. Tiedetapahtuman suosittu perhepäivä järjestetään 14. toukokuuta, jolloin kaikki pajat toimivat non-stop-periaatteella ilman ennakkovarauksia.

SciFest-tiedefestivaalia vietetään Joensuu Areenalla 12.–14. toukokuuta.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer