Perheopetus

viittomakommunikaatio_perheopetusPuhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä opitaan parhaiten käytännön opetustilanteissa. Opetuspäätös haetaan lapsen kotikunnan sosiaalitoimesta. Päätöstä varten tarvitaan puheterapeutin ja/tai lääkärin lausunto opetuksen tarpeellisuudesta.

Opetukseen myönnettävät tuntimäärät vaihtelevat kunnittain, kuitenkin tarvittaessa opetustunteja voi hakea aina lisää. Opetukseen voi osallistua vanhemmat, sisarukset, isovanhemmat, muut sukulaiset ja perhetuttavat sekä lapsen kanssa työtä tekevät henkilöt. Opettajia voi tiedustella alueen tulkkikeskuksesta tai lausunnon kirjoittaneelta asiantuntijalta.

Viittomien opetus ei ole sidonnainen aikaan eikä paikkaan. Opetustunnin pituus ja käyntikertojen tiheys sovitaan jokaisen perheen kanssa erikseen. Opettajan työtä helpottaa, jos perhe kertoo omista toiveistaan ja viittomatarpeistaan heti opetuksen alkuvaiheessa. Perheeltä ei odoteta opettajan kestitsemistä, opettaja ilahtuu eniten motivoituneista ja aktiivisista oppijoista.

» Seuraava sivu: Viittomat


Valikko

» Etusivu
» Perustietoa viittomakommunikaatiosta
» Perheopetus
» Viittomat
» Termejä ja käsitteitä
» Hyödyllisiä linkkejä

Tällä sivustolla käytetään RealVideo-tiedostoja, joiden toistamiseen tarvitset RealPlayer -soittimen.

Katso myös:

Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa aiemmin toteutettu Viittomakielen alkeita -sivukokonaisuus.