Savonia chopper toi moottoripyörän opetukseen

Kari Salmela - 4.2.2009 - 15:08:00

Kohuttu Savonia chopper esiteltiin vaativalle yleisölle MP09-näyttelyssä Helsingin messukeskuksessa. Pyörä otettiin hyvin vastaan ja uteliaita katsojia riitti.

Projekti ei ollut vain innostuneiden nuorten halu rakentaa moottoripyörä. Savonialla hanke mietittiin tarkkaan ja se palveli opetusta erinomaisesti.
- Hankkeen tavoitteena on saada konetekniikan teoreettinen opetus kytkettyä todelliseen tuotteeseen, sanoo projektipäällikkö Tatu Westerholm Savonia AMK:sta.

- Tavoitteena on myös uudistaa opetusta ja luoda yritysmäinen toimintatapa insinöörikoulutukseen ja tietysti tehdä opiskelusta hauskaa ja motivoivaa, sanoo Westerholm.

Moottoripyörän suunnittelun lisäksi opiskelijat joutuvat pohtimaan myös moottoripyörän tuotantoa. Lisäksi pyörän ohjaus, huolto- ja ylläpito, muotoilu, myynti, markkinointia ja ympäristökysymykset kuuluvat luonnollisesti tämäntyyppisen hankkeen sisältöön.

Moottoripyörän tulee jatkossakin kuulumaan Savonian opetukseen.
-Tarkoitus on jatkaa projektia niin, että jokainen vuosikurssi esittelee valmistuessaan oman vuosikurssinsa teemapyörän.

Savonia chopper-pyörän rakentelun ympärillä oli koko joukko muitakin kursseja.
- Tässä on ollut paljon opiskelijoita mukana. Muotoiluakatemia suunnitteli tämän esittelyosaston ständin. Kirsi Kukkaslahti-Kikari suunnitteli opinnäytetyönä tähän pyörään sopivan ajoasun. Lisäksi oli graafinen suunnittelu. Liiketalouden opiskelijat tekivät syksyllä markkinatutkimuksen ja MP-messuilla on tekeillä uusi tutkimus.

Suomen Teknologiateollisuus 100 vuotta –säätiö tuki hanketta 200 000 eurolla.

kuuntele Kesto 7'35"

 


Haastateltavana:

  • Projektipäällikkö Tatu Westerholm, Savonia AMK
  • Opiskelija Roope Kolu, Savonia AMK

 

Tämä sivu on arkistoitu.

Uusimman materiaalin löydät Kantin etusivulta.

Footer