Kuopion yliopiston 40. vuosipäiväjuhla

Jaa sivun osoite |

Kimmo Salvén - 23.3.2006 - 16:59:00

Kuopion yliopiston 40. vuosipäiväjuhla järjestettiin 23.3.2006. Tilaisuuden arvoa ei ainakaan vähennä se, että vuosi 2005 kirjattiin yliopiston menestyksekkäimmäksi.

Vuoden 2005 koulutustavoitteet toteutuivat, tohtorintutkintojen määrä ylitti aiemmat ennätykset ja yliopiston profiili tutkimusintensiivisenä yliopistona vankentui entisestään. Vuosi oli myös voimakkaan kehittämisen aikaa. Laatutyössä edettiin ulkoiseen arviointiin ja Korkeakoulujen arviointineuvosto auditoi Kuopion yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän.

Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin Kuopion yliopiston historiikki. Vuosipäiväjuhlan yhteydessä yliopiston katuosoite muuttuu Yliopistonrannaksi.

Itse vuosipäivän juhlassa kuultiin rehtori Matti Uusituvan sekä kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen puheenvuorot. Tilaisuudessa julkistettiin myös tutkimuksen tunnustuspalkinto, joka myönnettiin LT, FM Kai Kaarnirannalle.

 


Rehtori Matti Uusituvan puheenvuoro

Uusitupa maalailee puheenvuorossaan kampukselle osaamisen keskittymää.

- Yliopiston ja ammattikorkeakoulun sijoittuminen samaiselle kampusalueelle loisi entistä vetovoimaisemman osaamiseen perustuvan keskittymän Kuopiossa ja myös valtakunnallisesti, Uusitupa toteaa puheessaan. Hän kaipaa kampukselle myös kongressikäyttöön kelpaavaa juhlaluentosalia sekä mahdollisesti jopa matkailuhotellia.

kuuntele Kesto 18'26"

» Voit lukea koko puheen Kuopion yliopiston sivuilta

 


Ministeri Mauri Pekkarisen puheenvuoro

Pekkarinen toteaa julhapuheessaan Kuopion yliopiston olevan nykyisin kansainvälisesti arvostettu yliopisto. Kehittymisen taustalta löytyvät myös monet vaikeatkin ratkaisut, kuten hammaslääketieteellisen tiedekunnan lopettaminen.

Pekkarinen toivoo, että Kuopion yliopistossa jaksetaan edelleen tehdä työtä, jonka myötä yliopisto vankistaa edelleen asemaansa kansainvälisenä huippuyliopistona. Tärkeää on myös työ, jota yliopisto tekee alueellaan yhteistyössä ammattikorkeakoulun ja muiden toimijoiden kanssa yhä elinvoimaisemman Itä-Suomen kehittämiseksi.

kuuntele Kesto 22'04"

» Voit lukea koko puheen Kuopion yliopiston sivuilta

 


Tutkimuksen tunnustuspalkinto silmätutkijalle

Silmässä yhdistyvät lähes kaikki lääketieteen erikoisalat pienoiskoossa. Silmään liittyy myös sellaisia ominaisuuksia, joita ei tavata missään muussa kudoksessa. Potilasta ajatellen näkö on yksi merkittävimmistä elämänlaatuun vaikuttavista tekijöistä. Näin erittelee oman alansa merkitystä ja kiinnostavuutta tutkimustyöstään palkittu LT, FM Kai Kaarniranta Kuopion yliopistosta.

» Kuuntele Kaarnirannan haastattelu

 


Kuopion yliopiston historia valottaa korkeimman opetuksen laajentamista Suomessa

Kuopion yliopiston hiljattain julkistettu historiateos Lentoon - Kuopion yliopiston neljä vuosikymmentä valottaa Itä-Suomen yliopistoratkaisun syntyä. Samalla teos luo kattavan kuvan paitsi Kuopion yliopistosta myös laajemmin suomalaisesta korkeakoulujärjestelmästä.
Historian kirjoittanut filosofian lisensiaatti Kaija Vuorio kertoi yliopiston vaiheista 21.3.2006 järjestetyssä yleisötilaisuudessa.

» Kuuntele Kaija Vuorion puhe

 


Katso myös Kuopion yliopiston juhlavuoden sivusto:

http://www.uku.fi/40/

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer