Pakkoruotsin toisella puolella – mihin kaksikielinen Suomi on matkalla?

Ina Eriksson, 17, on kokenut jääneensä suomenruotsalaisena pakkoruotsista käytävän keskustelun ulkopuolelle. Keskustelemme siitä, mihin ruotsin pakollisen opetuksen lopettaminen voisi viedä kaksikielisen Suomen sekä pohdimme Suomen nykynuorten kansallista identiteettiä suomenruotsalaisen näkökulmasta.

Taidot ja työnteko vievät pitkälle

Mietitkö koskaan, millaista olisi tehdä harrastuksesta tai intohimon kohteesta ammatti?   Mikkelistä kotoisin oleva 20-vuotias artisti Konsta Honkanen vastaa kysymyksiin liittyen elämäänsä musiikkiuran aloittamisesta aina tulevaisuuden haaveisiin saakka. 

Jälkipolvilla on syytä opetella käsitöitä tulevaisuudessakin

Sonja Tirkkonen kävi haastattelemassa eläkkeellä olevia Vienoa ja Eliisaa kansalaisopistolla mattojen valmistuessa.  Naiset totesivat käsitöiden rentouttavan ja parantavan sosiaalisia taitoja - näitä nuorten täytyisi hallita enemmän. Haastatteluista selviää, mikä on pitkän iän salaisuus ja kuinka kuuntelijoiden kannattaisi ottaa mallia. 
video

Tiesitkö tätä kaksoistutkinnosta?

Kaksi 16-vuotiasta kuopiolaista Anni Hiltunen ja Janne Hellström kertovat omista suhteistaan kaksoistutkintoon. Millaista on kaksoistutkintolaisten arki?

Miten katutaide näkyy Kuopion katukuvassa?

Mikä on katutaideyhdistys Urbaani? Mitä katutaide on? Miten se näkyy Kuopion katukuvassa? Näihin kysymyksiin vastaukset ja paljon muuta katutaiteeseen liittyvää keskustelua.