Liikunnan ilo takaisin tekonivelleikkauksella

Jaa sivun osoite |

Anne Heikkinen - 17.3.2006 - 10:21:00

Nivelrikko (artroosi) on yleisin nivelsairaus niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Yleisimmin nivelrikkoa esiintyy polvissa, lonkissa ja nikamien välisissä nivelissä. Tyypillisimmin nivelrikko on ikääntyneiden naisten vaiva.

Apulaisylilääkäri Jukka Kettunen Kuopion yliopistollisen sairaalan nivelkirurgian yksiköstä kuvailee nivelrikkoa sanomalla, että nivelrikosta kärsivällä potilaalla kivusta tulee hallitseva osa elämää. Nivelrikko vaikeuttaa jokapäiväisestä elämästä ja arkiaskareista selviämistä, ja on siten merkittävä kansanterveydellinen ongelma.

kuuntele Kesto 3'40"

Tekonivelleikkaukset ovat oleellinen osa nivelrikon hoitoa. Kuopion yliopistollisessa sairaalassa lonkan ja polven tekonivelleikkauksia on tehty jo noin 10 000. Tekonivelleikkauksessa pilalle kulunut nivel korvataan metallisella tekonivelellä.

kuuntele Kesto 6'36"

Apulaisylilääkäri Jukka Kettunen toteaa, että nivelrikosta aiheutuvia tekonivelleikkauksia tullaan tulevaisuudessa tekemään yhä enemmän väestön ikääntyessä. Kaiken kaikkiaan tekonivelleikkaus on varsin taloudellinen ja turvallinen keino palauttaa nivelrikosta kärsivän liikunta- ja toimintakyky kohtuulliselle tasolle.

kuuntele Kesto 3'29"


Haastateltavana:

  • Apulaisylilääkäri Jukka Kettunen, KYS

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer