Lapsiperheiden terveyden edistämisessä parannettavaa

Anne Heikkinen - 21.4.2006 - 11:06:00

Terveystieteiden lisensiaatti Kaarina Sirviö on selvittänyt väitöstutkimuksessaan lapsiperheiden terveyttä edistävän toiminnan toteutumista ja siihen liittyviä karikoita sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmässä. Tutkimus paljastaa, että terveyttä edistävä toiminta on vielä varsin hajanaista ja työntekijöillekin vaikeasti hahmottuvaa.

 

Mutta mitä terveyden edistämisellä ja moniammatillisella yhteistyöllä tarkoitetaan?

 

kuuntele Kesto 4'55"

 

 

 

Kuva: Anne Heikkinen

 

Kaarina Sirviön tutkimuksessa vanhemmat liittivät terveyteen koko perheen toiminnan, kun taas työntekijöiden terveyttä edistävän toiminnan lähtökohtana oli usein pelkkä lapsi. Sirviö sanoo, että asiakastilanteissa liiallinen lapsikeskeisyys ja työmenetelmien mekaaninen käyttö rajoittivat vanhempien osallisuutta ja vanhemman asiantuntijuuden huomioimista.

 

kuuntele Kesto 3'28"

 

Terveystieteiden lisensiaatti Kaarina Sirviön hoitotieteen alaan kuuluva väitöskirja Lapsiperheiden osallisuus terveyden edistämisessä - mukanaolosta vastuunottoon. Asiakastilanteiden arviointia sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden ja perheiden
näkökulmasta
tarkastettiin Kuopion yliopistossa perjantaina 21.4.2006.

 


Haastateltavana:

  • Terveystieteiden lisensiaatti Kaarina Sirviö

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer