Mestarimyyjät

Anja Hiltunen - 8.8.2008 - 16:25:00

Kaupallisten alojen oppilaitosten opiskelijat osallistuivat Keskon K-instituutin Mestarimyyjäkoulutukseen syksyllä 2007 jo 21. kerran. Keväällä parhaat Mestarimyyjäopiskelijat palkittiin stipendein ja lahjakortein. Todistuksen sai 2700 ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opiskelijaa yli sadasta oppilaitoksesta. Kaikkiaan Mestarimyyjästipendejä jaettiin oppilaitoksissa noin 20 000 euron arvosta.

Varsinaisesti Mestarimyyjäkoulutus on tarkoitettu Keskon oman henkilökunnan ammattitaidon lisäämiseen. Keskossa koulutukseen osallistuu vuosittain yli 21 000 työntekijää. Kyseessä saattaakin olla Suomen suurin ammatillinen aikuiskoulutus.

Savolaiset opiskelijat ovat aina menestyneet hyvin Mestarimyyjäkoulutuksissa. Savon ammatti- ja aikuisopistosta koulutuksen suoritti 20 opiskelijaa ja Savonia-amk:sta 47 opiskelijaa. Kahdeksalla savolaisopiskelijalla suoritus oli valtakunnan kymmenen parhaan joukossa. Keskiarvolla mitattuna Savonia-amk oli paras ammattikorkeakoulu, ja kaikkien oppilaitosten joukossa Savonia-amk:n Savonia Business –yksikkkö sijoittui niukasti toiseksi valtakunnallisessa kilpailussa.

Mestarimyyjäkoulutukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskelija saa hyväksytysti suoritetusta koulutuksesta työelämälähtöisiin projektiopintoihin kaksi pistettä. Työtä hakiessa todistus on hyvä lisä CV:ssä.

Mestarimyyjäkoulutuksessa opiskelija valitsee suoritettavan linjan tai linjat kahdeksan tavara-alalinjan joukosta. Pääpaino on tuotetietoudessa. Tavara-alakohtaisen tiedon lisäksi koulutus sisältää asiakaspalvelua, kuluttajansuoja- ja ympäristöasioita sekä K-ryhmän ajankohtaisia asioita.

Keskon Itä- ja Järvi-Suomen tiedottaja Anne Pirinen kertoo, että K-ryhmä toivoo saavansa tätä kautta palvelukseensa ”parhaat tyypit”.

Lehtori Kari-Pekka Taipalinen Savonia-ammattikorkeakoulusta on Mestarimyyjäkoulutuksen vastuuhenkilö. Taipalinen toteaa, että menestys koulutuskilpailussa tuo oppilaitokselle hyvää imagoa.

Kuopiolainen Savonia-amk:n opiskelija Heta Pekkarinen sijoittui valtakunnallisesti yhdeksänneksi kassalinjan koulutuksessa ja menestyi kiitettävästi myös Koti- ja sisustuslinjalla. Pekkarinen kertoo, millainen urakka Mestarimyyjäopinnot olivat?

kuuntele Kesto 9'48"


Haastateltavana:

  • Opiskelija Heta Pekkarinen, Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Aluetiedottaja Anne Pirinen, Keskon Itä- ja Järvi-Suomen alue
  • Lehtori Kari-Pekka Taipalinen, Savonia-ammattikorkeakoulu

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 3 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer