Aloittavan Itä-Suomen yliopiston tukena hyvä maine

Jaa sivun osoite |

Kari Salmela - 31.12.2009 - 09:05:07

Suomen korkeakoulumaailma saa tammikuun 1. päivänä uuden voimatekijän, kun Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistävä Itä-Suomen yliopisto aloittaa virallisesti toimintansa. Joensuu ja Kuopio tuovat uuteen yliopistoon omat vahvat brändinsä. Omaa brändiään Itä-Suomen yliopisto ei lähde kasvattamaan mainonnan keinoin.
- Meidän tulee menestyä maineella, ei mainonnalla, tiivistää viestintäjohtaja Liisa Hakola uuden yliopiston viestintästrategiaa.

Suurisuuntaista mainoskampanjaa ei siis ole tulossa. Yliopisto keskittyy omaan perusviestintään kuten verkkosivustoon (uef.fi) ja Saima-lehteen.
- Tutkimukset osoittavat, että opiskelijat eivät päätä hakeutua opiskelupaikkaan lehtimainonnan perusteella. He tekevät ratkaisunsa sen informaation perusteella, mitä on internetin kautta saatavana, sanoo Hakola ja lisää, että yliopisto on ollut esillä jo Studia-messuilla.
- Luulen, että tilanne selkiytyy kun Kuopion ja Joensuun yliopistojen nimet poistuvat. Se osaltaan vahvistaa kuvaa Itä-Suomen yliopistosta yhdessä meillä käytettävissä olevien välineiden, kuten verkkosivuston kanssa.

Kuopion ja Joensuun kampuksilla uuden yliopiston aloitus näkyy jo uuden vuoden aattona.
- Kampuksilla tulevat uudet värit lippuihin. Joensuussa uudet liput vedetään salkoihin jo aattona. Kuopiossa tulee näkyvä banderolli ja valoteos kertomaan uuden yliopiston aloituksesta, sanoo Hakola.

Keväällä, silloin perusteilla olevaan Itä-Suomen yliopistoon viestintäjohtajaksi palkattua Hakolaa ei jännitä kun suuri päivä on edessä.
- Ei jännitä. Oikeastaan toivoisi, että työ pääsisi alkamaan Itä-Suomen yliopistossa jo ja muutosvaihe loppuisi. Tämä muutosvaihe on ollut kaikille raskain ja kuluttavin vaihe, Hakola huokaisee.

 


Haastateltavana:

  • Viestintäpäällikkö Liisa Hakola, Kuopion yliopisto (1.1.2010 alkaen Itä-Suomen yliopisto)

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
9 + 4 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer