Terve Kuopio -malli leviää maailmalle

Jaa sivun osoite |

Kimmo Salvén - 3.6.2010 - 14:22:11

Terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävä Terve Kuopio -malli leviää Suomessa ja Euroopassa. Terve Kuopio on valittu kesäkuussa Norjassa pidettävään Maailman terveysjärjestön WHO:n Healhty Cities konferenssiin esiteltäväksi eurooppalaisena hyvänä mallina kaupunkien terveyden edistämistyössä.

– Tämä merkitsee sitä, että  eurooppalaisen Healthy Cities -verkoston jäsenet jalkauttavat Terve Kuopio -mallia myös omiin kaupunkeihinsa. Merkittävää on, että  Kuopio on edelläkävijä, jonka terveyden edistämisen rakenteet saavat nyt myös kansainvälistä huomiota, toteaa Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen, joka toimii myös kansallisen Terve Kunta -verkoston puheenjohtajana.

Terve Kuopio -mallia esiteltiin myös aiemmin tällä viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen valtakunnallisessa Terve kunta -verkoston kokouksessa Helsingissä. Verkoston kaksipäiväisessä seminaarissa pohdittiin mm. kaupunkien kansainväliseen yhteistyöhön liittyviä hyötyjä erityisesti väestön terveyttä edistävässä toiminnassa.

Mallia Helsingissä esitellyt ohjelmapäällikkö Petri Kervola toteaa, että terveyttä edistävien käytäntöjen tukeminen arjessa kiinnostaa muita kaupunkeja.

– Terve Kuopio -malli kiinnostaa muitakin kaupunkeja sen vuoksi, että olemme saaneet istutettua terveyden edistämisen rakenteet kaupunkiorganisaatioon ja arkipäivän toiminnaksi. Kuopiossa myös kaupungin ylin johto on sitoutunut toimimaan terveyden edistämiseksi, kertoo Kervola.

Terve Kuopio -toiminta on käynnistetty vuonna 2002 ja sen tavoitteena on terveyttä ja hyvinvointia edistävien hyvien käytäntöjen levittäminen erityisesti lasten ja nuorten sekä ikääntyneiden parissa. Nyt menossa olevalla toisella toimintakaudella (2008 - 2012) teemoina ovat terveellinen asuinympäristö, aktiivisen elämäntavan edistäminen ja terveysvaikutusten arvioinnin kehittäminen.

Terve Kuopio verkossa:

http://www.tervekuopio.fi/

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer