Kannabinoidit lääkekehityksen apuna

Jaa sivun osoite |

Anne Heikkinen - 24.1.2011 - 11:02:27

– Kannabinoidi viittaa kasviin nimeltä Cannabis Sativa, joka tunnetaan kansanomaisemmin myös nimillä hamppu tai marihuana. Kasvia käytetään myös lääkkeellisesti, sen on todettu vähentävän muun muassa MS-tautiin liittyvää vapinaa, kertoo proviisori Katri Raitio.

Hamppu on yksi maailman kiistellyimmistä kasveista.
– 1960-luvulla kasvista löydettiin sen pääasiallinen aktiivinen ainesosa ja myöhemmin sen todettiin aiheuttavan vaikutuksensa kannabinoidireseptorin kautta. Kannabinoidijärjestelmällä taas on moniulotteinen rooli elimistön toimintojen säätelyssä, joten se on kiinnostava lääkekehityksen kohde.

Katri Raition väitöstutkimus, Uusien kannabinoidireseptori CB2:en sitoutuvien yhdisteiden kehittäminen, tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 21.1.2011. Kannabinoidireptori CB2:n esiintyvyys on suurin elimistön puolustusjärjestelmän soluissa ja kudoksissa, kuten nielurisoissa, pernassa ja kateenkorvassa.

Tutkimuksessa osoitettiin, että CB2-reseptorin kautta pystytään mahdollisesti tulevaisuudessa löytämään uusia keinoja muun muassa osteoporoosin, kivun, syöpäsairauksien sekä hermostollisten sairauksien kuten Alzheimerin taudin hoitoon.

– Väitöstutkimuksessani keskityttiin lääkekehityksen alkuportaisiin, kaikkiaan lääkekehityksen prosessi voi kestää jopa 20 vuotta. Nyt saatiin valmistettu uusia, tehokkaita yhdisteitä, joita mahdollisesti voidaan käyttää tulevaisuudessa lääkeaineina, Raivio toteaa.

kuuntele Kesto 4'26"

 

Filosofian maisteri, proviisori Katri Raition väitöskirja Design, Synthesis and In Vitro Evaluation of Novel Cannabinoid CB2 Receptor Ligands: A Structure-Activity Study tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 21.1.2011.

 

Lähettäjä: Juuso Alasuutari (vieras) - 24.1.2011 - 19:30:16

Samaan aikaan, kun lääketeollisuus rynnistää repimään hyötyä hampusta, poliisivoimat käyvät sotaa omia kansalaisiamme kohtaan rikkoen päivittäin Euroopan ihmisoikeussopimusta ja Suomen perustuslakia.

Hamppu on jo lääkekasvi sellaisenaan. Se on yhtä vanha viljelykasvi kuin vehnä ja on monta tuhatta vuotta ollut muun muassa voimakkaan lääkevaikutuksensa vuoksi arvostettu ja tärkeä apu eri kulttuureissa, myös meillä.

Tänäkin päivänä tuhannet suomalaiset kasvattavat ja käyttävät hamppua lääkinnällisiin tarkoituksiin, sillä virallisia teitä pitkin kannabista on käytännössä mahdotonta saada reseptillä.

Tämän ristiriitaisen ja järjettömän tilanteen taustalla on korruptio, korruptio ja korruptio. Viranomaistahot ovat keskenään niin ahkerasti sängyssä ja ulkomaisen ison rahan imussa, että antikristus on synnytetty jo kauan sitten ja sillä taitaa olla vakivirka huumepoliisin johdossa.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
Enter the characters shown in the image.
Footer