Ulkomaiset opiskelijat arvostavat Itä-Suomen yliopistoa

Kimmo Salvén - 7.4.2011 - 10:58:14

Ulkomaiset opiskelijat arvioivat Itä-Suomen yliopiston opettajat, tutkimuksen ja palautteenannon Suomen parhaiksi 6. huhtikuuta julkaistussa International Student Barometer -tutkimuksessa. Oppimistulosten osalta Itä-Suomen yliopisto oli toiseksi paras Suomessa.  Koko vertailussa Itä-Suomen yliopisto sijoittui sekä kansainvälisen että kotimaisen kärjen tuntumaan.

Itä-Suomen yliopistossa kurssijärjestelyt ja -arvostelut, oppimisen tukipalvelut sekä tutkimusaiheiden tarjonta jatko-opiskelijoille olivat arvioiden mukaan sekä kotimaista että kansainvälistä kärkeä. Myös yliopiston laboratorio- ja opiskelutilat pärjäsivät vertailussa hyvin.

Heikkouksina yliopiston opiskelijat pitivät korkeita elinkustannuksia sekä niukkoja työnsaantimahdollisuuksia. Opiskelija-asumisen laatu ja hinta saivat kuitenkin hyvät arviot.
Itä-Suomen yliopistoa arvioi lähes 500 opiskelijaa, joiden joukossa oli eniten saksalaisia, kiinalaisia, puolalaisia, venäläisiä ja espanjalaisia.

Selvityksessä oli mukana 23 suomalaista korkeakoulua sekä korkeakouluja Alankomaista, Britanniasta, Hongkongista, Irlannista, Italiasta, Kanadasta, Luxemburgista, Ruotsista, Saksasta ja Yhdysvalloista.

Selvitys perustuu viime vuoden marras-joulukuussa tehtyyn nettikyselyyn, johon vastasi yli 6000 suomalaisissa korkeakouluissa opiskelevaa ulkomaalaista.  Selvityksen toteutti englantilainen konsulttiyritys The International Graduate Insight Group.

Lähettäjä: utelias (vieras) - 7.4.2011 - 15:02:00

Voisiko jutun yhteyteen liittää linkin raporttiin, niin kiinnostuneet voisivat tutustua siihenkin. Kiitos.

Lähettäjä: Kimmo Salvén - 7.4.2011 - 15:13:42

Valitettavasti raporttia ei löydy kokonaisuudessaan verkosta. Lisätietoa löytyy yleisemmällä tasolla Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO:n tiedotteesta sekä Itä-Suomen yliopiston julkaisemasta tiedotteesta.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
9 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer