Suomi sai kansallisen lääkeinformaatiostrategian

Kimmo Salvén - 9.2.2012 - 09:14:51

Suomessa on ensimmäistä kertaa laadittu kansallinen lääkeinformaatiostrategia, joka kokoaa yhteen terveydenhuollon ja lääkealan toimijat. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean julkaisemalla, vuoteen 2020 ulottuvalla strategialla pyritään turvaamaan kansalaisten tehokas, turvallinen ja taloudellinen lääkehoito.

Strategian tärkeimpänä tavoitteena on lisätä näyttöön perustuvaa, puolueetonta ja luotettavaa tietoa väestölle ja terveydenhuollon ammattilaisille. Tämä mahdollistetaan luomalla lääkealan toimijoiden moniammatillinen, kansallinen verkosto.

Strategiassa kuvataan kattavasti lääkeinformaatiotoiminnan nykytila, eri toimijoiden hyvät käytännöt sekä lääkeinformaatiotoiminnan puutteet ja haasteet.

Strategiset tavoitteet vuoteen 2020 koskettavat sekä terveydenhuoltoa että väestöä. Tavoitteena on, että tavoitekauden loppuun mennessä kaikki terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät luotettavia tiedonlähteitä ja palveluja ja että terveydenhuollon lääkeosaaminen on korkeatasoista ja moniammatillista. Lääkeneuvonta perustuu valtakunnallisiin suosituksiin ja paikallisiin sopimuksiin.

Tavoitteena on lisäksi, että lääkkeiden käyttäjät hyödyntävät luotettavia tiedonlähteitä ja palveluja ja koko väestön terveyden lukutaito on hyvä.

Oikea tieto tukee potilaan turvallista lääkehoitoa, ja kansalaisten näkökulmasta lääkeinformaatio voidaan nähdä oikeutena, jonka tulisi liittyä oleellisena osana lääkehoitojen toteuttamiseen.

Lähde: Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
6 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer