Milloin Angry birdsistä tulee perinnettä?

Anne Heikkinen - 27.11.2013 - 08:35:01

Kuva: Anne Heikkinen

Kuopion kulttuurihistoriallisen museon arkistossa on hipihiljaista, vaikka tilaan on sulloutunut joukko alakoululaisia. Amanuenssi Pekka Kankkunen vetää käteensä valkoiset käsineet ja ottaa esiin Minna Canthin tyttärien muistialmanakan. 113 vuotta vanha almanakka alkaa kertoa tarinaa Minnan perheen huushollinhoidosta ja lapset kuuntelevat keskittyneesti. Kyse on museon stipendiaattiluokan vierailusta ja perinteenkeruun työpajapaketista.

– Ajatuksena on, että herätetään lasten mielenkiinto perinteeseen oman kokemuksen kautta. Monella on se ajatus, että perinne on jotain vanhaa ja aika kaukaista, mutta tässä työpajassa haluamme murtaa ennakkoluuloja ja luoda kokemuksen siitä, että kaikki mitä mun elämään liittyy on mielenkiintoista ja osa meidän kulttuuria ja siitä se perinne syntyy ja jatkuu, kuvaa tutkija Karoliina Autere.

Perinteenkeruun työpajan materiaalipaketti liittyy Kuopion Isänmaallisen Seuran Stipendiaattien repusta -juhlanäyttelyyn.  Työpajan tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria oman paikkakuntansa ja perheensä historiaan sekä perinteisiin.
– Tavoitteena on myös avata museon maailmaa ja museoammatteja, Autere kertoo.

Museon salaisuuksiin ovat päässeet tutustumaan muun muassa Pöljän koulun oppilaat, oppaina seuraavassa ovat tutkija Karoliina Autere, amanuenssi Pekka Kankkunen ja museolehtori Sanna Reinikainen:

kuuntele Kesto 11'37"

 

Perinteenkeruun työpajan aineistot:

http://kulttuurihistoriallinenmuseo.kuopio.fi/tehtavat-ja-opetusmateriaalit

Katso myös:

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
10 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer