Game jam – peleillä hyvinvointia

Kimmo Salvén - 12.9.2014 - 07:06:14

Games for Health Finland -hankkeen yhteydessä järjestettiin jälleen Game Jam -pelimaraton, jossa pelien- ja terveydentekijät hyppäävät ennakkoluulottomasti vaihtamaan ajatuksiaan terveysteknologian mahdollisuuksista – ja jopa toteuttamaan ajatuksiaan.

– Tämä on ihan vapamuotoinen pelinkehitystapahtuma johon saa tulla kuka tahansa, riippumatta siitä osaako koodata tai tietääkö pelien tekemisestä mitään, kertoo asiantuntija Tiina Arpola Kuopio Innovationista.

Games for Health Finland on Kuopio innovationin koordinoima konsepti, jolla pyritään tuomaan peliteknologian suomia mahdollisuuksia terveydenhuoltosektorille. Tämän rinnalla kulkee myös Savonia-ammattikorkeakoulun vetämä Health ProPeli -tutkimushanke, jonka tavoitteena on innovaatiotoiminnan ja verkostoitumisen edistäminen sekä osaamisrakenteiden vahvistaminen.

Peleillä on sikäli negatiivinen maine, että ne tunnetaan nörttitouhuna joka eristää lapset yksin neljän seinän sisälle. Tämän maineen muuttaminen tuo omat haasteensa hyvää tekevien pelien läpilyönnille.
– Siinä onkin se mielenkiintoinen juttu, että pelit koukuttavat monella tavalla. Tässä koetetaan saada niitä hyviä koukuttavia asioita koukuttamaan terveydestä, jotta saadaan ihmiset tekemään terveyden ja hyvinvoinnin eteen asioita hauskasti, toteaa Kuopio Innovationin kehitysjohtaja Arto Holopainen.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevasta videosta.

Katso myös:

Asiantuntija: Tulevaisuuden sovellukset seuraavat vointiasi ja kertovat lääkärille, kun olet sairas (Yle Savo)

Asiantuntija: Tulevaisuuden sovellukset seuraavat vointiasi ja kertovat lääkärille, kun olet sairas
Ihmisten vointia seuraavat teknologiset sovellukset kehittyvät nopeaa vauhtia lähitulevaisuudessa. Asiantuntijat näkevät suuria mahdollisuuksia etenkin siinä, miten erilaiset pelit saataisiin kytkettyä terveyden edistämiseen.

Games for Health Finland verkossa:

http://gamesforhealth.fi/ 


Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
3 + 9 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer