Kuopio onnistunut henkilökohtaisen avun järjestämisessä hyvin

Yle Savo - 16.2.2015 - 09:36:49

Henkilökohtaisen avustajan järjestäminen vaikeavammaisille on onnistunut Kuopiossa hyvin suuresta kysynnästä huolimatta. Asiakasmäärät ovat kasvaneet voimakkaasti vuodesta 2009 lähtien, jolloin henkilökohtainen apu muuttui subjektiiviseksi oikeudeksi. Pelkästään vuonna 2013 Kuopio sai sata uutta asiakasta, jotka tarvitsivat henkilökohtaista avustajaa.

Kaikille palvelua tarvitseville saadaan tällä hetkellä hankittua avustaja nopealla aikataululla. Ainostaan kaupungin reuna-alueilla kuten Maaningalla ja Nilsiässä apua voi joutua odottamaan pidempään. Myös sijaisten saaminen on ollut vaikeaa reuna-alueilla.

Kuopio on vastannut  henkilökohtaisten avustajien järjestämisestä viime vuodesta lähtien. Sitä ennen palvelusta vastasi Honkalampi-säätiö. Vuoden loppuun mennessä henkilökohtaisen avun piirissä oli 438 vaikeavammaista ihmistä.

Yle Savo

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 11 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer