Mentorointi sitouttaa työhön ja ammatilliseen kehittymiseen

Anne Heikkinen - 12.3.2015 - 12:10:02

Kuva: Anne Heikkinen

Muutama viikko sitten uutisoitiin, että sairaanhoitajat ovat entistä tyytymättömämpiä työoloihinsa. Suomen sairaanhoitajaliiton työbarometrin mukaan tyytymättömimpiä ovat nuoret sairaanhoitajat, joiden odotukset työelämästä eivät vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikkojen todellisuutta.

Yksi keino sitouttaa sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä omaan työhönsä ja ammatilliseen kehittymiseensä on mentorointi, jonka uusia toimintamuotoja on kehitetty ja testattu Savonia-ammattikorkeakoulussa.

– Mentoroinnin käyttäminen ja hyödyntäminen on jäänyt aika vähäiseksi ammatillisen kehittymisen välineenä, toteaa projektipäällikkö Merja Jokelainen.

Jokelaisen mukaan mentorointi on oiva tapa saada ihmiset sitoutumaan työhön.
– Työntekijä saa siinä kehittyä juuri sillä osa-alueella, missä tuntee tarvetta. Tulee työyhteisön yhteisiä näkemyksiä ja toimintatapoja ja näin myös yli organisaatiorajojen.

Hanketta on viety eteenpäin yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun, Kuopion kaupungin ja KYSin kanssa. Yhtenä toimintana on ollut kehittää syöpäpotilaan hoitoa ja hoitopolkua organisaatioiden välillä.

Kuuntele kokemuksia mentoroinnista, äänessä ovat projektipäällikkö Merja Jokelainen, Tatja Uusimäki KYSin Syöpäkeskuksesta sekä Tarja Heikkinen Kuopion kaupungin saattohoidon tukiyksiköstä.

kuuntele Kesto 15'57"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
3 + 14 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer