Taitaja2015-kisaan ennätysmäärä ulkomaisia kilpailijoita

Kimmo Salvén - 31.3.2015 - 12:23:06

Turussa 5.-7.5. järjestettävä Taitaja2015-tapahtuma on houkutellut ulkomaisia kilpailijoita 13 eri maasta. Vieraskilpailijat osallistuvat yhteensä 30 eri kilpailulajiin, kun koko Taitaja2015-tapahtumassa lajeja on 45. Tänä vuonna vieraskilpailijoita saapuu Turkuun ennätykselliset 45 henkilöä, pääosin Euroopan maista.

Ulkomaisten kilpailijoiden osallistumisen taustalla ovat monet syyt. Niistä tärkeimpiä ovat suomalaisten ja kansainvälisten kilpailijoiden kohtaaminen, heidän valmennuksensa vertailu ja mahdollisten ammattitaitotasojen erojen selvittäminen. Taitaja2015 toimii myös kenraaliharjoituksena elokuun WorldSkills São Paulo 2015 -kilpailulle, jossa tavoitteena on oman ammattialansa maailmanmestaruus.

Taitaja2015-tapahtumassa kansainvälisyys tulee näkymään ja toteutumaan monella eri tavalla erilaisille kohderyhmille sovitettuna. Huomioon otetaan laajasti ammatillisen koulutuksen toiminta- ja toteuttajakenttä lähtien nuorista kilpailijoista ulottuen aina ammattikasvatuksen hallintotasolle saakka. Taitaja2015 näyttää konkreettisesti myös sen, että kansainvälisyys on tänä päivänä tärkeä osa ammatillista koulusta. Kansainvälisten kilpailijoiden lisäksi kansainvälisyys näkyy myös kilpailusuoritusten arvioinnissa.

Savon ammatti- ja aikuisopistosta Taitaja2015-kilpailuun on lähdössä 25 hengen joukkue.

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla.

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
2 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer