Suomalaiset ovat rahapelikansaa

Anne Heikkinen - 10.9.2015 - 09:22:35

Käsi sydämelle: kuljetko ruokakaupan eteisessä seisovien kolikkopelien ohi vauhtia hidastamatta vai pitääkö koneeseen pistää edes muutama kolikko joka kauppareissulla? Entä lotto – onko rivi vetämässä joka viikko? Tai kuluuko pitkävedon tai ravitulosten räknäämisessä tovi jos toinenkin?

Suomalaisten rahapelien pelaamista tutkinut YTT Niko Suhonen väittää, että suomalaiset ovat rahapelikansaa.
– Lähes 80 prosenttia suomalaisista on osallistunut viimeisen vuoden aikana rahapeleihin. Me ollaan kärkikastia siinä, kuinka paljon rahapeleihin käytetään rahaa käytettävissä olevista tuloista.

Netissä tapahtuvaa ravipelaamista tutkinut Suhonen kertoo, että ihmisillä näyttää olevan tarve ilmentää itseään rahapelien kautta ja nauttia siitä.
– Tämä ei ole meidän aikamme ilmiö. Jo Kreikan tarustosta lähtien on tarinoita kuinka universumi jaettiin noppaa heittämällä.

 

Viihdettä vai ongelmia?

Rahapelit ovat mukavaa ajankulua ja viihdettä, mutta toki niihin liittyy myös ongelmansa ja riskinsä. Ongelmapelaajia on noin kolme prosenttia rahapelejä pelaavista. Niko Suhosen mukaan perusongelma on, että pelaamiseen käytetään liikaa aikaa ja rahaa.

Netissä tapahtuva pelaaminen lisää ongelmapelaajien ongelmia.
– Meillä on tutkimusta siitä, että ongelmapelaajat käyttävät nettiä enemmän, koska siellä pelaaminen ei ole sidottu aikaan ja paikkaan. Ennen kun ravit loppui, niin pelaaminen piti lopettaa, nyt pelaamista voi jatkaa toisella puolella maapalloa käynnissä olvien ravien osalta, Suhonen kuvaa.

– Ongelmapelaamisen ratkaisu ei ole se että me kielletään rahapelit, koska sille on aina kysyntää. Ja jos pelaaminen menee maan alle, niin ongelmat vaan kasvaa.

Kuuntele Suhosen haastattelu kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto: 11'55"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
1 + 3 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer