Aspekti 22.2.2015

Toimitus - 22.2.2015 - 15:00:00

AspektiAspekti Yle Puheella sunnuntaina 22.2.2015.

Miten pidetään tolkku mukana talviurheilussa?
– Mitoita rasitus sopivasti omaan kuntoon nähden, tiivistää liikuntalääketieteen erikoislääkäri Kai Savonen hankiliikunnan pelisäännöt. Mutta mitä on hyvä pitää mielessä talviurheiluun ja etenkin sen aloittamiseen liittyen? Entä millaisia ovat tyypilliset talviurheiluun liittyvät vammat?

Laskiaisena mennään mäkeen ja pidetään lystiä! Oli alla sitten jätesäkki, liukuri, rattikelkka tahi mitä mielikuvituksellisin peli tahansa, niin hauskaa mäessä pidetään. Ja hauskanpidon kruunaa kuuma juoma laskiaispullan kera. Mutta mikä merkitys laskiaisella on uskonnollisesta näkökulmasta?

Mitä tehdä rauhoitetulle raadolle?
– Meille tulee vuosittain useampiakin liito-oravia. Ihmiset toimittavat niitä meille aktiivisesti kun löytävät, sillä se on sen verran omituisen näköinen eläin. Niitä tulee meille tavallisena oravana tai jopa rottana, tuumaa konservointimestari Terho Hämäläinen Kuopion luonnontieteellisestä museosta.

Talous nousee voimakkaasti esille jokapäiväisessä uutisoinnissa. Ja jokapäiväisissä kahvipöytäkeskusteluissa taas päivitellään, miksi kaikkea mitataan rahassa. Taloudesta ja omistamisesta puhutaan myös kevään Filosofiakahviloissa. Kevään ensimmäisenä puhujana kahville saapui dosentti, tutkija Teppo Eskelinen Itä-Suomen yliopistosta. Osa 2/2.

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
3 + 3 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer