Aspekti 20.3.2016

Toimitus - 20.3.2016 - 16:00:00

Aspekti Yle Puheella sunnuntaina 20.3.2016.

Biologiset lääkkeet tuovat tehoa lääkehoitoon.
– Paras esimerkki sairaudesta, joihin biologiset lääkkeet tepsivät on nivelreuma. Seuraavana tulevat tulehdukselliset suolistosairaudet ja kolmas hyvä esimerkki on psoriasis. Parhaimmillaan nämä lääkkeet melkein parantavat taudin eli potilaat saadaan oireettomiksi. Se on valtava edistysaskel entisaikoihin verrattuna, kertoo professori Hannu Raunio biologisten lääkkeiden eduista.

Internet on mullistanut maailmamme kohtalaisen lyhyessä ajassa. Aikuisilla riittää tekemistä heidän yrittäessään pysyä mukana lasten ja nuorten surffailussa ja verkkopalveluiden käytössä. Toisaalta taas osa vanhemmista on hyvinkin eteviä verkon käyttäjiä itsekin. Mutta paljonko vanhemman tarvitsee sitten nuorten netinkäytöstä tietää?

Taikausko, pakanuus ja erilaiset loitsut olivat arkipäivää vielä pitkään kristinuskon Suomeen rantautumisen jälkeen. Kirkkoja pidettiin voimallisina rakennuksina, joiden uskottiin antavan voimaa niihin sijoitetuille esineille ja vahvistavan esineisiin liittyviä loitsuja.

Salaatti ja vihannekset ylipäätään, siinäpä vasta tappelun aihe monessa ruokapöydässä. Kyse ei kuitenkaan ole vain lapsiin liittyvä ongelma, kyllä ne pesästä lentäneet, aikuisikäänkin päässeet lapset suhtautuvat kasviksiin usein aika nuivasti.

Vitamiineista keskustelu on keskittynyt viime aikoina pitkälti D-vitamiinista saataviin hyötyihin ja siihen, paljonko D-vitamiinia pitäisi nauttia.
Mutta entä ne muut vitamiinit - saadaanko niitä tarpeeksi? Sarjassa on käyty läpi eri vitamiineja, muta tällä kertaa puhutaan juuri D-vitamiinista.

Kuuntele Aspekti kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto 60'00"

 

Lisää Aspekteja (kantti.net)

Yle Puhe

Yle Puhe - taajuudet ja ohjelmakaavio

 

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
11 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer