Kotityö- ja puhdistuspalveluiden koulutusohjelma

Kotityö- ja puhdistuspalveluiden koulutuksen kautta pääset monipuolisiin ja vaihteleviin työtehtäviin.

Vaikka mielikuvallisesti ala on lähinnä siivousta, siihen kuuluu paljon muutakin: asiakaspalvelutehtäviä, läsnäoloa, välittämistä, lasten- ja vanhustenhoitoa - eli hoivaa ja tukea.

Tai vaihtoehtoisesti laitospuolella tarjolla on esimerkiksi potilastyötä, aula- ja kokouspalveluiden järjestämistä, pieniä kiinteistönhuoltotehtäviä - kyseessä on siis jokapaikan höylän unelma-ammatti.

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

Kuva: Kimmo Salvén

Ala on muutakin kuin moppausta

Opettaja Tarja Matikainen ja lehtori Piia Nissinen toteavat, että alaa leimaa vanha käsitys siitä, että ala on lähinnä moppausta ja siivousta.

Toinen, läheisesti siivoukseen liittyvä harhakäsitys liittyy siihen, että oletetaan siivoajia löytyvän pystymetsästä ilman koulutusta.

Katso siis, millainen ala oikeasti on!

 » Lue lisää

 

Kuva: Kimmo Salvén

Työssäoppiminen on tarpeellista myös laitoshuollossa

Tapani Salovesi opiskelee laitoshuoltajaksi ja harjoittelee parhaillaan Servicalla, joka tuottaa palveluja Kuopion yliopistolliselle sairaalalle.

Alaa ja työskentelyä sairaalaympäristössä Salovesi pitää mielenkiintoisena, tosin vetovoimaa alalle löytyi myös siitä että suvusta löytyy terveydenhuoltoalan työntekijöitä.

 » Lue lisää

 

 

Kuva: Kimmo Salvén

Kotipalvelutyö on välittämistä

Jos kotona vanhusten luona tehtävää työtä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi varmaankin välittäminen.

Työtehtävät eivät ole vain kliinistä työskentelyä siivouksen ja talouden asioiden ympärillä, vaan myös kahvittelua, keskustelua ja ikääntyneen asioista kiinnostumista ja niiden hoitamista. Ehkä juuri siksi Katri Hoffrén on työssään aivan elementissään.

 » Lue lisää

 


Linkkejä:

  • Savon ammatti- ja aikuisopisto 

» Ammattiesittelysarjan etusivu

 

Footer