Rakennusarkkitehtikoulutus alkaa uudelleen

Kuva: Anne Heikkinen

Eläköitymisestä johtuvan työvoimapulan ennakoidaan vaivaavan tulevina vuosina myös rakennusalaa, kun satoja arkkitehteja ja rakennusarkkitehteja poistuu työelämästä. Uusia rakennussuunnittelun ammattilaisia siis kaivataan ja koulutustyöhön onkin ryhdytty ponnekkaasti.

Neljässä ammattikorkeakoulussa eri puolilla Suomea alkaa tulevana syksynä uusi rakennusarkkitehtikoulutus, joka tuo rakennusalalle käytännönläheistä rakennussuunnitteluosaamista.

– Uusi koulutus pitää sisällään arkkitehtuuriopintojen lisäksi myös insinööriaineita eli sinne tulee myös teknistä tietoutta mukaan. Rakennusalalla tällaiselle osaamiselle on tilausta, toteaa yliopettaja Janne Repo Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Koulutusta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alan työelämän kanssa. – Tässä yhdistetään työelämästä tulevat haasteet ja oppiminen samassa prosessissa toisiinsa. Koulu voi palvella työelämää ja työelämä palvelee koulua ja oppimista. Sellainen opetus pitää sekä opettajat että oppilaat varpaillaan ja buustaa heitä parempiin ja parempiin suorituksiin, Repo kuvaa.

kuuntele Kesto 10'25"

 

Footer