Kulttuuriteollisuus porskuttaa vahvasti

Anne Heikkinen - 26.9.2006 - 11:52:00

Mitä syntyy kun taiteellinen luovuus ja taloudellinen tuotanto nivotaan yhteen? Vastaus on tietysti kulttuuriteollisuus, kertoo Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla taidehallinnon professorina työskentelevä Timo Cantell.

Kulttuuriteollisuudesta on tullut vakavasti otettava toimiala, jonka työllistävä merkitys kasvaa nopeasti. Mutta millaisia reunaehtoja taloudellisuuden vaateet asettavat luovuudelle?

kuuntele Kesto 4'07"

Professori Timo Cantell kertoo, että kulttuuriteollinen ala on yksi nopeimmin kasvavista toimialoista. Kulttuurista on leipätyöksi monelle, sillä se työllistää kulttuurituotteita innovoivien luovien taiteilijoiden lisäksi asiantuntijoita myös muun muassa rahoitukseen ja sponsorointiin liittyen. Alan koulutustakin alkaa olla jo hyvin tarjolla.

kuuntele Kesto 5'09"

Kulttuurin osuus Suomen bruttokansantuotteesta on noin 3,8 prosenttia. Mitä tämä luku kertoo Suomesta? Entä mitä yleisö sanoo kulttuurin tuotteistamisesta?

kuuntele Kesto 3'58"

Sibelius-Akatemia kouluttaa taidehallinnon maistereita Helsingissä ja Kuopiossa. Helsingissä koulutus painottuu taideorganisaatioiden johtamiseen ja Kuopiossa kulttuuriliiketoimintaan. Lisäksi opintoja tarjotaan avoimesti kaikille kulttuuriteollisuudesta ja luovista toimialoista kiinnostuneille Kuopion kesäyliopiston kautta.

kuuntele Kesto 4'58"


Haastateltavana:

  • Professori Timo Cantell, Sibelius-Akatemia

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
11 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer