Viito niin ymmärrän - viittomakommunikaation opetustarve lisääntymässä

Anne Heikkinen - 2.1.2007 - 11:31:00

Esteetön kommunikointi viittoen - projekti on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion yksikössä vuonna 2004 alkanut hanke, jonka tavoitteena on ollut selvittää viittomakommunikaatio-opetuksen ja viittomakieli vieraana kielenä -opetuksen tarvetta ja laatua. Projektin tavoitteena on ollut myös lisätä viranomaisten tietoisuutta viittomakommunikaatiosta ja viittomakielestä. Hankkeen viimeisin tuotos on juuri julkistettu oppikirja Viito niin ymmärrän.

Viittomakommunikaation opetuksesta sekä Esteetön kommunikointi viittoen –projektista kertovat seuraavassa lehtori Mikko Karinen, yliopettaja Tuula Vatanen sekä projektityöntekijä Matleena Rantala Humanistisesta ammattikorkeakoulusta.

kuuntele Kesto 5'31"

 

Lehtori Mikko Karinen kertoo, että viittomakommunikaation perheopetuksen kysyntä on suurempaa kuin opetustarjonta. Hän toteaa, että kielellisen kehityksen vaikeuksiin pitäisi suhtautua vakavasti ja riittävän ajoissa. Mutta miksi erilaiset ja eriasteiset puheen kehityksen ongelmat ovat lisääntyneet viime vuosina?

kuuntele Kesto 6'09"

 


Haastateltavana:

  • Lehtori Mikko Karinen, Humanistinen ammattikorkeakoulu
  • Yliopettaja Tuula Vatanen, Humanistinen ammattikorkeakoulu
  • Projektityöntekijä Matleena Rantala, Humanistinen ammattikorkeakoulu

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
11 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer