Pelilliset sovellukset luovat liiketoimintaa

Anne Heikkinen - 15.10.2015 - 11:51:50

Hyötypelit ovat päivän sana digitaalisten pelien maailmassa. Peli voi auttaa fyysisessä kuntoutuksessa, opettaa uutta kieltä, antaa vinkkejä ravitsemuksesta tai vahvistaa koordinaatiota ja lihaskuntoa. Näin on myös kuopiolaisen Caffeine Overdose -yrityksen peleissä. Yrittäjä JP Hakoluoto kertoo, että peleistä pitää aina olla jotakin hyötyä – tai ainakin sen pitää olla hauska.

Yritys juontaa juurensa Savonia-ammattikorkeakoulun Health ProPeli -hankkeeseen, jonka tavoitteena oli tutkia digitaalisten pelien ja pelillisten menetelmien käyttöä terveyden, toimintakyvyn ja kuntoutumisen edistämisessä.

– Yrityksen perustaminen oli hauskin vaihtoehto kun tarvetta tälle työlle tuntui olevan. Meille tuli opiskelijoina pyyntöjä tehdä erilaisia pelejä, me tehtiin niitä opintopisteistä ja kun niitä tuli tarpeeksi, niin ajateltiin, että on hyödyllisempää hoitaa tätä bisneksenä, Hakoluoto kertoo.

kuuntele Kesto: 14'24"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
6 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer