Onko liittoyliopisto uhka vai mahdollisuus?

Anne Heikkinen - 8.6.2007 - 14:48:00

Kuva: Anne HeikkinenKuopion yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Ulla Hyvönen sanoo seuranneensa tiiviisti Itä-Suomen liittoyliopiston suunnittelutyötä. Hänen mielestään opiskelijan ääni on kuulunut varsin hyvin kun Kuopion ja Joensuun yliopistojen hynttyitä on oltu lyömässä yhteen.

Korkeakoulumaailman rakenteellisen kehittämisen perussäännöistä niin opiskelijat kuin koulutusremontin puuhamiehetkin ovat liki yksimielisiä, mutta silti monia kysymyksiä on vielä ratkottavana. Hyvösen mukaan yksi suurimmista kysymyksistä on opiskelijaedustuksen turvaaminen hallinnon kaikilla tasoilla myös tulevassa liittoyliopistossa.

Kuva: Anne HeikkinenTulevasta suururakasta on yliopistolla kohistu paljon ja perusteellisesti, mutta kuinka hyvin perusopiskelija tietää mitä tuleman pitää? Hallituksen puheenjohtaja Ulla Hyvönen Kuopion yliopiston ylioppilaskunnasta:

kuuntele Kesto 3'35"

Hallituksen puheenjohtaja Ulla Hyvönen toteaa, että suunnitellulla tavalla toteutuessaan uusi liittoyliopisto parantaa opiskelijoiden valinnanmahdollisuuksia ja laajentaa opiskeltavien aineiden valikoimaa. Toiveissa on myös lisäresursseja opetukseen ja tutkimukseen hallinnon kevenemisen myötä. Ratkaisua kaivataan myös pitkään hiertäneeseen kauppatieteiden tutkinnonanto-oikeuteen.

kuuntele Kesto 4'16"

 


Haastateltavana:

  • Hallituksen puheenjohtaja Ulla Hyvönen, Kuopion yliopiston ylioppilaskunta

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
5 + 10 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer