Eettisyyttä yliopistomaailmaan

Anne Heikkinen - 3.11.2007 - 13:54:00

Kuva: Kari SalmelaKuopion yliopistossa otettiin lokakuun lopussa käyttöön opetuksen ja opiskelun eettiset ohjeet ja ohjeet plagioinnin ehkäisemiseksi. Molemmat ohjeistukset ovat laatuaan ensimmäisiä ja kertovat erilaisen vilpin ja vilppiyritysten lisääntymisestä korkeakoulumaailmassa. Opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasanen toteaa, että Kuopion yliopistossa selvittelyssä on tähän saakka ollut vain muutamia tapauksia vuodessa, mutta yhteisille pelisäännöille ja toimintaohjeille on silti selvästi tarvetta.

Myös ylioppilaskunta pitää uusia toimintaohjeita tervetulleina. Koulutuspoliittinen sihteeri Elina Pekonen Kuopion yliopiston ylioppilaskunnasta kertoo, että vilppi voi olla myös ihan tahatonta ja johtua silkasta tietämättömyydestä ja hyvien tieteellisten käytäntöjen tuntemattomuudesta.

kuuntele Kesto 14'02"


Haastateltavana:

  • Opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasanen, Kuopion yliopisto
  • Koulutuspoliittinen sihteeri Elina Pekonen, Kuopion yliopiston ylioppilaskunta

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
15 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer