Lääkärien erikoisalavalinnat ovat haaste työelämälle

Anja Hiltunen - 26.2.2008 - 11:31:00

Kuva: Anja HiltunenNykyisin lähes kaikki nuoret lääkärit erikoistuvat. Erikoisalan valinta määrittelee lääkärin tulevaisuutta moni tavoin, alkaen työn määrästä ja siitä saatavasta korvauksesta. Nuori lääkäri voi alkuvaiheessa vaihtaa erikoistumisalaa useastikin, mikä voi parhaimmillaan antaa kokemusta ja laajempaa näkökulmaa terveydenhuoltoon.

Kuopion ja Tampereen yliopistojen sekä Suomen Lääkäriliiton yhteisessä tutkimuksessa selvitettiin ensimmäistä kertaa laajemmin, millä perusteella lääkärit erikoistumisalansa valitsevat. Nuoret lääkärit arvostavat yhä enemmän muun muassa joustavia työaikoja, etenkin alan naisistuessa edelleen. Tähän työelämänkin on pystyttävä vastaamaan. Myös sattumalla on aika suuri sija erikoistumisalan valinnassa.

kuuntele Kesto 4'37"

 


Haastateltavana:

  • Lääketieteen tohtori Harri Hyppölä, Kuopion yliopistollinen sairaala

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
3 + 11 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer