Itä-Suomen yliopiston viestintä kovien haasteiden edessä

Kari Salmela - 19.10.2009 - 16:02:00

Itä-Suomen yliopiston viestintäjohtaja Liisa Hakola on organisaatioviestinnän kokenut kehäkettu ja tietää haasteen suuruuden kun kahden yliopiston olemassa olevista imagoista luodaan uusi.

- Meillä on iso työ, että saadaan luotua oma Itä-Suomen yliopiston brändi. Hyvät lähtökohdat meillä on. Tuoreen tutkimuksen mukaan olemme 400 maailman parhaan yliopiston joukossa jo nyt, sanoo Hakola.
- Ei brändiä keinotekoisesti tehdä. Meillä on vaan niin hyvä perimä Joensuun ja Kuopion yliopistoilta, että se helpotaa työtä, Hakola jatkaa.

Marraskuussa nykyiset yliopistojen internetsivut lakkaavat, molempien kampuksien neljä lehteä yhdistetään nyt päivän valon nähneeseen Saima-lehteen.

Itä-Suomen yliopiston sidosryhmälehti Saima ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehden numeroista kaksi toimitetaan englanniksi.
- Saiman painos on 9 000 kappaletta. Yliopiston opiskelijoiden, henkilöstön ja alumnien lisäksi lehti tavoittaa osoitteellisen jakelunsa ansiosta yhteistyökumppanit, viranomaiset sekä vaikuttajat ja päättäjät alueen lisäksi valtakunnallisella tasolla, kertoo Hakola.

Hakolan mukaan on sattumaa, että Snellman julkaisi 1800-luvulla samannimistä lehteä. Snellman henkilönä ja Saima hänen julkaisemanaan lehtenä sopivat hyvin esikuviksi Itä-Suomen yliopistolle. Kansanvalistus, poikkitieteellisyys ja innovatiivisuus ovat meitä yhdistäviä keskeisiä tekijöitä.

Saima on Itä-Suomen yliopiston ensimmäisiä näkyviä yhteistyön tuloksia. Se ilmentää hyvin mahdollisuuksia, joita koko tiedeyhteisö odottaa yhdistymällä syntyvältä yliopistolta.
- Vahvuutemme yhdistämällä olemme saaneet aikaan monipuolisemman ja kiinnostavamman lehden, kuin kumpikaan kampus yksin, sanoo viestintäjohtaja ja Saiman päätoimittaja Liisa Hakola.

kuunteleKesto 6'33"

 


Haastateltavana:

  • Viestintäjohtaja Liisa Hakola, Itä-Suomen yliopisto

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
5 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer