Suur-Savon Osuuspankeilta lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Jaa sivun osoite |

Kari Salmela - 8.1.2010 - 16:41:41

12 Suur-Savon osuuspankkia lahjoittivat yhteensä 35 000 euroa Itä-Suomen yliopistolle. Savonlinnan kampuksella lahjoituksen vastaanotti rehtori Perttu Vartiainen.

Lahjoitettavat varat kanavoidaan yliopiston peruspääomaan käytettäväksi yliopiston päättämällä tavalla muun muassa alueellisen tutkimustoiminnan kehittämiseen.

- Tällä lahjoituksella kannamme alueellista yhteiskuntavastuuta, mikä kuuluu olennaisena osana osuuspankkitoimintaan, sanoo toimitusjohtaja Merja Auvinen Savonlinnan Osuuspankista.
- Savonlinnan kampuksella on suuri merkitys koko kaupungille, korosti Auvinen.
- Pidämme erittäin tärkeänä, että Savonlinnassa, Joensuussa ja Kuopiossa toimii elinvoimainen maakuntayliopisto. Se on koko Itä-Suomen talouden ja sivistyksen kehittämisen moottori, totesi Etelä-Savon Osuuspankin johtaja Kari Manninen ja tähdensi, että Itä-Suomessa osuuspankkien ja yliopiston yhteistyö ei rajoitu eikä pääty tähän lahjoitukseen, vaan tarkoituksena on saada aikaan pitkäjänteinen yhteistyösuhde.
Suur-Savon osuuspankit ovat tukeneet aiemmin kahden professuurin perustamista Savonlinnaan ja HSE:n pienyrityskeskuksen myynnin johtamisen professuuria.

Rehtori Perttu Vartiainen kiitti lämpimästi ItSuomen yliopiston saamaa lahjoitusta.

- Suur-Savon osuuspankkien lahjoitus on ensimmäinen Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan Etelä-Savon alueelta tuleva lahjoitus, sanoi Vartiainen.

-Täällä Savonlinnassa toimii toimii yliopiston kolmas kampus, Savonlinnan yksiköt, ja lisäksi yhteistyötä tehdään useilla muilla maakunnan paikkakunnilla.

Vartiaisen mukaan Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampaja etenee hyvin.

-Koossa on nyt, tämä lahjoitus mukaan lukien, 1,85 miljoonaa euroa. Uskon että vuoden loppuun saamme tavoitteeksi astetun 3 miljoonan euron summan kerätyksi, sanoi Vartiainen.

 

Lähettäjä: Anomobile (ei varmistettu)

Hienoa,että op:n kaltainen toimija haluaa tehdä osansa alueellisen osaamisen ja hyvinvoinnin kehittämiseksi. Nostan hattua,etenkin tässä taloustilanteessa.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
5 + 12 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer