Keksintöjen suosio mitataan marketissa

Kari Salmela - 17.2.2010 - 11:19:18

Innovaation kehittyminen valmiiksi tuotteeksi on pitkä ja kivinen tie. Suurimmaksi ongelmaksi  muodostuu yleensä kallis koemarkkinointi, jota ilman keksijän on vaikeaa saada rahoittajia ja kauppaa vakuuttuneeksi.
Savonia-ammattikorkeakoulu ja keksijä Tapani Tirkkonen kehittivät keksijöiden uusille tuotteille tarkoitetun ”Tulevaisuuden tuotteet” -osaston, joka pystytettiin Kuopion Kolmisopen Citymarkettiin.

Osasto on maamme ensimmäinen keksijöiden tuotteita suoraan markkinoiva osasto.

Idean isä keksijä Tapani Tirkkonen muistetaan mm. 90-luvun hittituotteen savustuspussin ideoijana ja tuottajana. Hän pitää tärkeänä, että keksijä saa kontaktin suoraan asiakkaaseen.

- Olen nähnyt paljon hankkeita, joissa keksintöihin sijoitetaan paljon rahaa kun ne saadaan kaupan hyllyille ja sitten tuote ei käykään kaupaksi. Täällä asiakkaiden kiinnostuksen huomaa ja se näkyy sillä, että tavara käy kaupaksi, sanoo Tirkkonen.

Projektipäällikkö Miika Kajanus kertoo osaston olleen Savonia-ammattikorkeakoulun ja myös Savon ammatti- ja aikuisopiston yhteistyön näyte.

Kuopion muotoiluakatemia suunnitteli osaston. Markkinointiopiskelijat tekevät Kajanuksen mukaan markkinointitutkimuksen ja Savon ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat tulevat myyjäharjoittelijoiksi osastolle.

- Koko hankkeen organisointi on osa meidän innovaatiopalvelut (KIP) nimistä hanketta. KIP:n tarkoituksena on edistää yrittäjyyttä ja etsiä kasvuhakuisia yrityksiä. Sitä varten tehdään molenlaista konseptia ja tämä on yksi niistä, kertoo Kajanus.

KIP pyrkii etsimään 600 ideaa, joista tehdään 300 toteutettavuusselvitystä ja saamaan niistä 50 käyttöön otetuksi innovaatioksi.
- Meillä on tällä hetkellä työn alla reilut 400 ideaa, sanoo Kajanus.

Keksijä Rainer Hakaoja toi osastolle kehittämänsä auton lämmitystä sään mukaan säätelevän termostaatin.
- Tämä haistelee sään mukaan, milloin auton moottori tarvitsee lämmitystä ollessaan lämpöpistokkeessa. Tuote on testattu ja tarkastettu, kertoo Hakaoja.

Hänen mukaansa ”Tulevaisuuden tuotteet” -osasto on erittäin tarpeellinen keksijöille.
- Täällä huomaa käykö tuote kaupaksi.

 

kuunteleKesto 19'56"

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
4 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer