Savoniaan KONSTA-palkinto

Kimmo Salvén - 8.11.2011 - 16:53:25

KONSTA-palkinnot jaettiin tänään keksintö- ja innovaatiotoiminnan esimerkillisille edistäjille. Konsta on Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen ja Headlinen perustama tunnustuspalkinto, jonka tavoitteena on nostaa esiin keksijyyttä edistäneitä henkilöitä ja organisaatioita. Palkinnot jaettiin Helsingissä pidetyn Keksijän päivän juhlassa.

Savonia-ammattikorkeakoulu pokkasi tänä vuonna Alue-KONSTA -palkinnon Tulevaisuuden tuotteet -konseptillaan, joka kehitettiin Pohjois-Savon ELY- keskuksen rahoittamassa Korkeakouluverkoston Innovaatiopalvelut (KIP) ESR-hankkeessa.

KIP-hanke toi innovaatioiden mallikappaleet ja prototyypit kuluttajien nähtäville Kuopion Kolmisopen Citymarketiin Vuonna 2010 rakennetulla osastolla. Kauppakeskuksen asiakkaat pystyivät arvioimaan tuotteita ja antamaan näille palautetta sekä arvoimaan jo prototyyppivaiheessa, onko tuotteelle kaupallista potentiaalia.

Osastolla testattiin 54 tuotteen kaupallinen kysyntä, näistä 16 tuotetta on edennyt jo myyntiin tai vähintään neuvotteluvaiheeseen. Kevään 2010 toteutuksessa neljä ideaa johti jo lyhyen testauksen jälkeen yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja aloittamiseen.

Tulevaisuuden Tuotteet -esittelytiloja on rakennettu Kolmisopen jälkeen myös Savonia-ammattikorkeakoulun Open Innovation Space (OIS) -tilaan (2011), Ranskassa Caenin kansainvälisille messuille (2011) ja Kajaanin ammattikorkeakoulun toteuttamalla Living Lab -osastolla Kajaanin Prismassa (2011) nimellä ideahuone.

Viime vuonna Tulevaisuuden tuotteet -toimintamalli palkittiin maakunnallisella INNOSUOMI-palkinnolla.

 

Footer