Laurinkari Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemian jäseneksi

Kimmo Salvén - 25.3.2010 - 13:05:18

Kuva: Kari  SalmelaItä-Suomen yliopiston sosiaalipolitiikan professori Juhani Laurinkari on kutsuttu kuudentena suomalaisena Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemian (European Academy of Sciences and Arts) jäseneksi. Jäseneksi ottamista juhlistettiin latinankielisessä juhlassa Salzburgissa 6. maaliskuuta.

Laurinkari toimii professorina Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksella. Ennen Itä-Suomen yliopiston perustamista hän toimi myös Kuopion yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaanina.

Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemian tavoitteena on keskustella ajankohtaisista teemoista yli tieteen ja kansallisten rajojen. Akatemiaan kuuluu 1 200 eri tieteenaloja edustavaa tutkijaa, filosofia ja taiteilijaa eri maista. Jäsenten joukossa on 28 nobelistia.  Akatemiassa on seitsemän eri luokkaa, ja Laurinkari kutsuttiin yhteiskuntatieteiden, oikeustieteiden ja talouden luokan jäseneksi. Akatemiassa on nyt viisi suomalaisjäsentä sen jäseniin kuuluneen tieteen akateemikko Leena Peltonen-Palotien kuoltua hiljattain.

Laurinkarin mukaan jäsenyys mahdollistaa kuopiolaisen ja yleensä itäsuomalaisen tutkimuksen tunnetuksi tekemistä ja avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia. Verkostoja Keski-Eurooppaan hänellä jo ennestäänkin on, sillä hän on jo aiemmin työskennellyt siellä tutkijana lähes 14 vuoden ajan. Hän opettaa ja julkaisee siellä edelleenkin aktiivisesti. Verkostojen luomisen ja ylläpitämisen hän kokee haasteena etenkin nuorten yhteiskuntatieteilijöiden työuran edistämisessä yhteisötalouden piirissä.

– Kiitän kotiyliopistoni antamasta tuesta ja koen saaneeni seuraaviksi aktiivivuosiksi voimakkaan motivaatioperustan työskennellä edelleenkin yhteisötalouden, osuustoiminnan ja sosiaalipolitiikan opetus- ja tutkimushankkeissa, Laurinkari kommentoi.

Lähde: Itä-Suomen yliopisto

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
3 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer