ISAT vahvistuu korkeakoulukentän toimijana

Kimmo Salvén - 23.4.2010 - 17:55:17

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja Savonia-ammattikorkeakoulu kävivät ISAT (Itä-Suomen ammattikorkeakoulut) -kumppanuuden merkeissä jo kolmannet tavoitesopimusneuvottelut opetusministeriön kanssa. Tämän vuoden neuvottelut ovat erityisen merkittävät, sillä opetusministeriö on laatimassa koko korkeakoulukentän rakenteellisen kehittämisen toimenpideohjelmaa.

Neuvotteluissa esiin noussut yhteinen näkemys oli, että Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon korkeakoulutusta jäsentävään ISAT-malliin uskotaan sekä alueilla että opetusministeriössä. Opetusministeriö on valmis tukemaan ISAT-kehitystä. Ammattikorkeakoulut ja niiden ylläpitäjinä toimivat Joensuun kaupunki ja Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymä ovat erittäin tyytyväisiä neuvottelutulokseen. Opetusministeriö on aiemminkin kiitellyt ISAT-yhteistyön pohjana olevaa strategiaa.

Korkeakoulukentän rakenteellisen kehittämisen toimenpideohjelma on tarkoitus viedä loppukesästä sivistyspoliittiseen ministeriryhmään ja edelleen syksyllä pääministerin vetämän tutkimus- ja innovaationeuvoston linjaukseksi ja siten vahvaksi tulevan hallitusohjelman työpaperiksi.

ISAT - Itä-Suomen ammattikorkeakoulujen strateginen kumppanuus

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun välinen, vuonna 2008 tehty ISAT-sopimus muodostaa vahvan alueellisen yhteenliittymän, jossa opiskeee 10 000 opiskelijaa, työskentelee 1 000 henkeä ja jonka vuosibudjetti on 80 miljoonaa euroa. ISAT-yhteistyön kautta ammattikorkeakoulut hakevat myös alueellisesti vaikuttavaa yhteistyötä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Ammattikorkeakoulut hakevat ISAT-hankkeella painoalojensa huippuosaamista. Painoaloiksi on määritetty hajautetut energiaratkaisut, väljästi asutun alueen hyvinvointipalvelut sekä Venäjä-osaaminen pk-yrityssektorilla ja alkuvaiheessa erityisesti matkailuliiketoiminnan alueella.

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
3 + 0 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer