Itä-Suomen yliopiston varainhankinta etenee hyvin

Toimitus - 26.5.2010 - 16:27:50

Itä-Suomen yliopiston varainhankinta on edistynyt hyvin. Tällä hetkellä koossa on jo noin 3,5 miljoonaa euroa. Valtion 2,5-kertaisen vastinrahan ansiosta summasta kasvaa yli 12 miljoonan euron pääoma.

Itä-Suomen yliopiston tavoitteena on saada kasaan viisi miljoonaa euroa tämän vuoden loppuun mennessä. Varoja hankitaan myös äskettäin alkaneella kansalaiskeräyksellä. Kansalaiskeräys on tuottanut tähän mennessä noin 10 000 euroa. Yliopistolle voi tehdä lahjoituksen esimerkiksi tekstiviestillä.

Viestintäjohtaja Liisa Hakola korostaa, että taloudellisen avun lisäksi kansalaiskeräyksellä on henkinen merkitys. - Keräys tuo yliopistoa lähemmäksi tavallista kansalaista. Kaikki itäsuomalaiset eivät välttämättä ajattele, että jokainen meistä hyötyy aktiiviisesta ja hyvin menestyvästä yliopistosta, sanoo Hakola.

Keskiviikkona Itä-Suomen yliopiston kassaan kertyi jälleen lisää rahaa. Kesko lahjoitti Itä-Suomen yliopistolle 100 000 euroa. Yliopisto käy jatkuvasti neuvotteluja rahoitustuesta yritysmaailman kanssa. Viestintäjohtaja Liisa Hakola luottaa, että viiden miljoonan euron kokonaissumma saavutetaan.

YLE Savo

Footer