Tavoitteet korkealla ilmassa

Anne Heikkinen - 7.6.2011 - 14:00:07

Suomen maajoukkue WorldSkills maailmanmestaruuskilpailuihin Lontooseen lokakuussa 2011 julkistettiin hiljattain. Ryhmään kuuluu kaikkiaan 46 kilpailijaa eri puolilta Suomea.

Yksi Lontooseen lähtijöistä on ammattitaidon SM-kisoissa Kuopiossa menestynyt Antti Ukkonen. Hänen lajinaan on lentokonehuolto, jonka opiskelu on totista ja asennetta vaativaa työtä.

– Työmoraalin pitää olla korkea ja tehdään hommat huolella, ei hutaisemalla. Lentoturvallisuus on ykkössijalla ja siitä ei tingitä missään vaiheessa, Antti Ukkonen toteaa.

Antti opiskelee lentokoneasennuksen perustutkintoa Savon ammatti- ja aikuisopistossa ja valmistuu lentokoneasentajaksi keväällä 2012.

– Taitajakisa oli positiivinen kokemus, siellä oli viisi tehtävää kolmen päivän aikana. Se oli mukava rutistus ja antoi tuntumaa kilpailemisesta. Meillä oli kilpailijoiden kesken hyvä ryhmähenki ja kisapäivän päätteeksi keskusteltiin, että miten oli mennyt ja oliko hankalia kohtia.

– Lontooseen lähdetään Suomea edustamaan joukkueena. Meillä on ollut pari maajoukkueleiriä, joissa on käyty läpi henkistä valmentautumista ja ryhmäydytty. Taitajiin lähdettiin sillä pohjalla, että valmennus tuli normaalin opetussuunnitelman mukaisesti, eli ei treenattu yhtä kilpailijaa kisoja varten, mutta mm-kisoihin on valmennussuunnitelma ja kesän mittaan ruvetaan treenaamaan enemmän, Antti kertoo.

Opettajan näkökulmasta ammattitaitokilpailu voi olla muutakin kuin kilpailemista sanan varsinaisessa merkityksessä.
– Me hieman lievennettiin kilpailunimikettä ja haettiin tuntumaa, että ollaan yhdessä tekemässä lentokonehuoltotyötä, se oli hyvä yhteinen tapahtuma, toteaa opettaja Hannu Kokkonen Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

kuuntele Kesto 18'31"

 

Katso myös:

 

Footer